Educație

Emil Boc, mândru de rezultatele obținute de elevii clujeni la Bacalaureat: „Clujul, din nou pe primul loc”

Emil Boc este mulțumit de rezultatele obținute de elevii clujeni la examenul de Bacalaureat și a transmis un mesaj de felicitări.

După ce județul Cluj a fost fruntaș la cele mai multe note peste 5 în cadrul Evaluării Naționale, a venit rândul ca și în cadrul examenului de Bacalaureat, Clujul să înregistreze cea mai mare rată de promovabilitate din România/ Foto: depositphotos.com După ce județul Cluj a fost fruntaș la cele mai multe note peste 5 în cadrul Evaluării Naționale, a venit rândul ca și în cadrul examenului de Bacalaureat, Clujul să înregistreze cea mai mare rată de promovabilitate din România/ Foto: depositphotos.com

 

8 elevi din Cluj-Napoca au avut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie din acest an, un rezultat care i-a adus, din nou, bucurie lui Emil Boc.


 

După ce județul Cluj a fost fruntaș la cele mai multe note peste 5 în cadrul Evaluării Naționale, a venit rândul ca și în cadrul examenului de Bacalaureat, Clujul să înregistreze cea mai mare rată de promovare din România.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ținut să îi felicite pe elevi, profesori, părinți și IȘJ pentru această performanță.

De asemenea, Emil Boc, a mai adăugat că Primăria va premia elevii care obțin nota 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în cadrul unei ceremonii speciale.


„Clujul, din nou pe primul loc la Educație: cea mai mare rată de promovabilitate a examenului de bacalaureat ( 85,1%). 8 elevi clujeni au obținut nota 10 la examenul maturității! Felicitări!!!

Clujul se află și anul acesta pe primul loc la nivel național în ceea ce privește rata de promovabilitatea (85,1%) la Examenul de Bacalaureat. 8 elevi din Cluj-Napoca au promovat acest examen cu notă maximă și urmează a fi premiați de către Primăria și Consiliul local, în cadrul unei festivități, alături de elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională.


Felicitări elevilor, părinților, profesorilor și Inspectoratului Școlar Județean pentru rezultatele obținute în acest an la examenul de Bacalaureat! Administrația locală va continua să sprijine și să investească în învățământul clujean, astfel încât elevii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a se putea dezvolta. 

Anul acesta, la Cluj-Napoca investiția de la bugetul local în educație este una record: 40 mil Euro. Subliniez încă o dată: investiția în educație este cea mai sigură investiție din lume întrucât este lipsită de grija falimentului. În fiecare an, în Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în infrastructura educațională, cât și în politici publice pentru elevi și studenți”, a declarat edilul.

 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Clujul are cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională 2022. Ministrul Educației: „Doar 6% dintre elevi știu să scrie corect în limba română”

Clujul are cele mai bune rezultate la Bacalaureat 2022! Rată de promovare a examenului de 85%

Rezultatele la Bacalaureat 2022 au fost publicate! Contestații pot fi depuse în aceeași zi

Ultimele Stiri
abonare newsletter