Educație

139.000 de lei vor fi alocați de consiliul local pentru premierea elevilor clujeni „de 10” și a profesorilor lor

Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat, dar și profesorii lor, vor fi premiați cu câte 1.000 de lei de Primăria Cluj-Napoca.

139.000 de lei vor fi alocați de consiliul local pentru premierea elevilor clujeni „de 10” și a profesorilor lor 139.000 de lei vor fi alocați de consiliul local pentru premierea elevilor clujeni „de 10” și a profesorilor lor

Consilierii locali vor dezbate, în ședința de miercuri, 22 iulie, două proiecte de hotărâre privind alocarea sumelor necesare pentru premierea elevilor cu media 10 și a profesorilor acestora.

În primul rând, aleșii locali vor dezbate alocarea sumei de 100.000 de lei (sumă netă) de la bugetul local pe anul 2020, cu titlu de grant acordat unităților de învățământ preuniversitar pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională, sesiunea iunie 2020 și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora.


Totodată, 39.000 de lei vor fi alocați de la bugetul local pe anul 2020 unităților de învățământ preuniversitar pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020 și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora. Potrivit referatului de aprobarea a proiectului, 13 elevi și 26 de profesori vor primi din partea Primăriei Cluj-Napoca câte 1.000 de lei fiecare.

„Scopul acestui demers este acela de susținere și de evidențiere a elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, cât și de recunoaștere a rolului important al profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora”, a transmis municipalitatea clujeană.


Județul Cluj este și în acest an pe primul loc în țară în urma rezultatelor obținute la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, rata de promovabilitate a elevilor de aici fiind de 77,8%.

Totodată, la Evaluarea Națională, în județul Cluj au fost 66 de medii de 10, cele mai multe după Capitală, unde au fost 224. 


„Felicit elevii care au obținut asemenea rezultate deosebite la Evaluarea Națională. Ca în fiecare an îi vom premia pe toți elevii de nota 10 de la evaluarea Națională și bacalaureat. Toți primesc o recompensă de 1.000 de lei, e o formă simbolică de recunoaștere pe care primăria o oferă” a spus primarul Emil Boc.

CITEȘTE ȘI


Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională, premiați cu câte 2.000 de lei

 

abonare newsletter