Economie

Festivalul Untold umflă prețurile chiriilor din Cluj! Patru nopți de cazare, cât o LUNĂ în Monaco

Prețurile chiriilor din Cluj sunt umflate pe perioada Untold-ului. O garsonieră de lux ajunge la prețul de 5.500 de euro pentru patru nopți de cazare, în timp ce în Monaco un apartament de lux este mult mai ieftin.

 

 


Festivalul Untold „umflă prețurile” chiriilor în fiecare an în Cluj-Napoca, iar în perioada desfășurării festivalului, câteva nopți de cazare ajung să fie mult mai scumpe decât o cazare în Monoaco, transmite wallstreet.ro

 


Untold 2021 se va desfășura în perioada 9-12 septembrie, festivalul va avea loc după un an de pauză, din cauza pandemiei. De când s-a anunțat organizarea celui mai mare festival din România, prețurile chiriilor au explodat pentru perioada de 4 nopți din luna septembrie.

Garsonieră la 5.500 de euro pe perioada Untold

Cele mai mici prețuri nu coboară sub 1.700 de lei, asta fiind oferta pentru o camera triplă, dotată cu trei paturi și o baie la comun. Se mai găsesc unele oferte între 2.000 și 3.000 de lei, iar apoi apar ofertele exagert de mari.


Un exemplu concret ar fi un apartament de tip studio, de 58 de metri pătrați care are un preț de 27.200 de lei pentru patru nopți de cazare. De asemenea, o garsonieră, bine dotată, ajunge la suma de 5.500 de euro pentru cele patru nopți de cazare.

Apartamentele de tip studio din Monaco sunt mult mai ifetine, și aici vorbim despre apartamentele de lux care au priveliște către mare. Ba chiar mai mult, rămâi și aproximativ 1.500 de euro în mână.


Peste 36.000 de lei pentru patru nopți de cazare

De asemenea, o vilă cu trei camere a ajuns să coste 36.400 de lei pentru perioada festivalului, iar la hoteluri aproape că nu se mai găsesc locuri de cazare. Totodată, un apartament cu un dormitor în apropierea locului în care se va desfășura Untold costă 23.400 de lei pe patru nopți. 

În centrul municipiului Cluj-Napoca se pot închiria apartamente, timp de patru nopți, pe perioada Untold, cu 20.000 de lei. 


În același timp, clujenii care stau la casă își oferă curțile ca zone de camping pentru festivalieri. 

70% din locurile de cazare din județul Cluj s-au ocupat deja pentru perioada august și septembrie, imediat după ce organizatorii celor două festivaluri, Untold și Electric Castle, au anunțat reluarea evenimentelor.

Cu toate acestea, directorul Untold, Edy Chereji a anunțat că se vor mai găsi locuri disponibile, pentru că și echipa Untold se va ocupa de acest lucru, asigurând cazare în unități hoteliere de tip cămin.

UNTOLD 2021, revedere fără limită de capacitate

Guvernul României a dat undă verde pentru organizarea marilor festivalurilor, fără limită de capacitate. Astfel, datorită succesului pe care îl are campania de vaccinare, România este printre primele țări care își deschide porțile către publicul iubitor de festivaluri.

UNTOLD 2021 va fi o reîntâlnire îndelung așteptată, după aproape doi ani de pauză, o sărbătoare mondială a revenirii la normalitate. Și pentru cei peste 1000 de furnizori și 15.000 de colaboratori ai festivalului, garanția că se întâmplă a șasea ediție UNTOLD înseamnă o relansare a activității după mai bine de 16 luni de pauză. 

Programat inițial pentru luna august 2021, organizatorii festivalului UNTOLD, spun că mutarea lui în luna septembrie reprezintă o extra garanție a faptului că festivalul se va putea ține în acest an, la cele mai înalte standarde, cu cei mai buni artiști și în cele mai sigure condiții.

CITEȘTE ȘI:

70% din hotelurile din Cluj sunt deja OCUPATE pentru perioada Untold și Electric Castle

Ultimele Stiri
abonare newsletter