Economie

FOTO. Casă dărăpănată, scoasă la vânzare la prețul de 175.000 de euro

O casă dărăpănată din cartierul Mărăști este scoasă la vânzare la prețul de 175.000 de euro. Diferența preț-calitate este foarte mare.

 

 


Pandemia nu a afectat atât de tare piața imobiliară din Cluj-Napoca, prețurile fiind la fel de mari ca în anii precedenți. Problema este că de cele mai multe ori prețul nu este la același nivel cu locuința.

 


Un exemplu foarte clar este o casă veche, care necesită renovare generală și este scosă la vânzare cu prețul de 175.000 de euro. Casa este situată în cartierul Mărăști, în zona blocului Spray, iar singurul avantaj de care dispune este terenul care este destul de generos, mai exact 490 de metri pătrați.

Cu toate acestea, investiția care trebuie făcută pe acel teren, și, mai ales pentru acea casă ar fi imensă. Casa este foarte veche, iar curtea nu este deloc îngrijită.


„Casa oferită spre vânzare este poziționată într-o zonă liniștită de case, în apropiere de blocul Spray. Necesită renovări generale. Avantajul este, că e poziționată pe un teren frumos, cu suprafață de 490 mp, între case. În partea stângă este casa lipită la calcan, iar frontul este de 10 ml. Vecinătăți și puncte de interes în zona Blocul Spray: Amenajare străzi (Asfaltate), Iluminat stradal, Mijloace de transport în comun”, se arată în anunțul imobiliar.

Clujul este plin de astfel de „oferte”

Cluj-Napoca este cunoscut pentru prețurile sale exagerate când vine vorba de case sau apartamente. Proprietarii „întind coarda” chiar și acum pe vreme de pandemie și fac „oferte pe care nu le poți refuza”.


Un alt proprietar a făcut o astfel de „ofertă”. O casă de 70 de metri pătrați, care este prezentată drept „vilă”  este pusă la vânzare la prețul de 870.000 de euro. Singurul beneficiu la această casă este terenul care are 860 de metri pătrați, dar cu toate acestea prețul pe care îl cere propietarul întrece orice barieră de bun simț. Potrivit site-ului de imoniliare, prețul casei este cu 413% mai mare decât prețul mediu oferit pe piața imobiliară. (vezi poze aici).

Interiorul este „decorat” mai pe stilul rustic, dar nu cu mobilă de calitate sau vintage, ci pur și simplu mobilă de pe vremea comunismului. Baia este sub orice critică, de la spațiul pe care îl oferă până la finisarea ei. Prețul cerut se aseamănă cu alte prețuri din Cluj-Napoca, doar că diferența este că proprietățile de acest gen dispun de 10 camere iar condițiile sunt pe măsură.


O altă casă foarte veche de pe strada Maramureșului din Cluj-Napoca, uitată de mult timp, a fost scoasă la vânzare la suma de 137.000 de euro. Locuința are 89 metri pătrați, suprafața terenului este de 297 metri pătrați și frontul stradal de 12,2 metri pătrați. Din nou, condițiile oferite nu se ridică la prețul cerut. (vezi poze aici)

„Ofertele” continuă: casă dărăpănată din cartierul Gruia, Cluj-Napoca, a ieșit pe piața imobiliară la vânzare cu aproape 170.000 de euro. Bordeiul, situat în zona Tăieturii Turcului, este amplasat pe un teren de 391 metri pătrați, cu frontul de aproximativ 22 metri liniari. (vezi poze aici).

Ultimele Stiri
abonare newsletter