Economie

Guvernul ia în considerare reducerea numărului de angajați din sectorul public

Premierul Ludovic Orban a spus că se ia în calcul reducerea numărului de angajați din sectorul public. Oamenii care nu „își fac treaba” sunt în pericol, spune premierul.

 

 


Sistemul de evaluare a funcționarilor publici va fi îmbunătățit, astfel încât să existe o diferențiere clară între cei care au rezultate și cei care sunt obișnuiți „să se facă că muncesc”, potrivit premierului.

 


În același timp, Orban îi asigură pe români că viitorul Guvern își propune să mărească veniturile, inclusiv pe cele ale bugetarilor.

„Creşterile din sectorul public trebuie să urmeze creşterile din sectorul privat, pentru că sustenabilitatea unor salarii în sectorul public, a unor cheltuieli în sectorul public, trebuie să fie dată de puterea economică care duce la veniturile pe care le colectează bugetul de stat”, susține șeful Executivului.


Ludovic Orban vrea să reducă numărul angajaților din sectorul public

„Obiectivul programului nostru de guvernare este creşterea veniturilor românilor, indiferent dacă veniturile provin din salarii în mediul privat sau salarii în sectorul public, pensii, sau dividente sau alte categorii de venituri, venituri din drepturi de autor.

Creşterile din sectorul public trebuie să urmeze creşterile din sectorul privat pentru că sustenabilitatea unor salarii în sectorul public, a unor cheltuieli în sectorul public trebuie să fie dată de puterea economică care duce la veniturile pe care le colectează bugetul de stat. Ne dorim un stat modern, digitalizat, cu spirit antreprenorial şi un partener al iniţiativelor venite din societate”, a spus Ludovic Orban.


Premierul României a spus că oamenii care „se prefac că muncesc” vor fi în pericol.

„Sunt în pericol cei care au fost obișnuiți să se facă că muncesc, dar aici îi transmit oricărui funcţionar care îşi face treaba, care este pregătit, că nu trebuie să se simtă în pericol. Cine nu-şi face treaba trebuie să plece din administraţie, este un lucru normal şi firesc”, a mai adăugat premierul.


CITEȘTE ȘI:

Primarii rămân fără pensii speciale. „Bonusul” pentru aleșii locali ar putea fi amânat

Ultimele Stiri
abonare newsletter