Economie

Clujul ocupă locul cinci pe țară la numărul de sosiri ale turiștilor în luna iulie

Turismul românesc suferă o cădere drastică în 2020, sosirile turiștilor scăzând cu 44% în luna iulie. Clujul se află pe locul cinci la numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică.

Clujul ocupă locul cinci pe țară la numărul de sosiri ale turiștilor în luna iulie Clujul ocupă locul cinci pe țară la numărul de sosiri ale turiștilor în luna iulie

 

 


Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în au scăzut în luna iulie 2020 cu 44,4% la 917.800 sosiri, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Înnoptările s-au redus cu 44,7%, la 2.436.500, informează Institutul Naţional de Statistică printr-un comunicat, conform AGERPRES.

Din numărul total de sosiri, turiştii români au reprezentat 96,7%, iar cei străini 3,3%. Clujul se situează pe locul cinci cu 128.700 de sosiri, după Constanţa (458.900), Bucureşti (364.600), Braşov (340.300) și Prahova (150.200).


Înnoptările turiştilor au înregistrat valori mai mari pe țară, dar mai mici pe Cluj, ocupând locul opt cu 231.500 înnoptări, față de primul oraș, anume Constanța, care a înregistrat un număr de 1.514.500.

Plecările românilor în vizită în străinătate au fost înregistrate la punctele de frontieră cu un număr de  5.995.700, în scădere cu 52,3%. Ca mijloc de transport pentru ieșirea din țară, cele rutiere și aeriene au fost cele mai folosite, primul ocupând 69,9% din numărul total de plecări, iar al doilea 29,9%.


Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat că turismul intern a fost în această vară la cele mai ridicate cote, recuperând mult perioada în care a izbucnit criza epidemiologică.  

"Eu vă spun că în această vară cred că turismul intern a fost la cele mai ridicate cote. Pe litoral este absolut plin, la munte e plin, în nordul Moldovei e plin, în Maramureş e plin, pe Clisura Dunării nu găseşti loc să rezervi nici în septembrie. Cred că foarte mulţi turişti români au preferat din motive de siguranţă probabil şi de sănătate să îşi petreacă vacanţele în România. De aceea cred că pe perioada aceasta de vară nu putem vorbi în turism de pierderi mari. Evident dacă adunăm din urmă per total ieşim în pierdere, dar a fost recuperată în perioada de vară o foarte mare parte din pierdere. Aştept cu foarte mare interes comunicarea statisticii aferentă lunii august ca să vedem exact unde ne vom situa.(...) Eu cred că turismul intern în această perioadă de vară, probabil iulie, august şi cred că şi septembrie, va avea încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut", a declarat Popescu pentru Realitatea Plus.


CITEȘTE ȘI:

Ce cred străinii despre Cluj? „Nu aveam așteptări ridicate pentru România, dar Clujul a depășit acele așteptări”

 


 

abonare newsletter