Economie

Ponta promite 1.000 km de autostradă. Niciun metru în Ardeal!

CNADNR a scos la licitaţie studii de fezabilitate pentru 10 autostrăzi, însumând aproape 1.000 de km. Proiectele vor fi finanţate din fonduri europene nerambursabile şi, mai ales, cu bani de la bugetul de stat.

Harta viitoarelor autostrăzi. Foto: www.hotnews.ro Harta viitoarelor autostrăzi. Foto: www.hotnews.ro

CNADNR estimează că va plăti până la 78 milioane euro, inclusiv TVA, pentru contractarea unor studii de fezabilitate necesare construcţiei a 10 autostrăzi, însumând 975 kilometri, iar firmele interesate să participe la licitaţie au termen până la 17 iunie pentru depunerea ofertelor.

Studiile vor fi comandate pentru autostrăzile:
- Braşov - Bacău (170 kilometri), 
- Bacău - Paşcani (77 kilometri), 
- Buzău - Focşani (67,3 kilometri), 
- Bucureşti - Alexandria (80,5 kilometri), 
- Focşani - Bacău (120 kilometri), 
- Paşcani - Siret (100 kilometri), 
- Ploieşti - Buzău (75 kilometri), 
- Alexandria - Craiova (140 kilometri), 
- Craiova - Calafat (85 kilometri)
- Bucureşti - Giurgiu (60 kilometri).


Valoarea totală estimată a celor 10 contracte este cuprinsă între 237,8 şi 281 milioane lei, fără TVA, valoarea maximă incluzând şi sume pentru achiziţia unor servicii similare, potrivit anunţurilor de participare publicate de CNADNR.

Deși se laudă, mai ales în zona Clujului, cu extinderea rețelei de autostrăzi, guvernul PSD condus de Victor Ponta ignoră în totalitate Ardealul. Toate cele 10 segmente de autostradă vor fi construite în județele din sudul și estul țării, criteriul de selecție fiind influența „baronilor” pesediști.

Ultimele Stiri
abonare newsletter