Economie

EXCLUSIVITATE. Vor mai zbura clujenii cu Wizz Air în Antalya?

O rută foarte așteptată de clujeni a fost cea spre Antalya, dar a suferit numeroase modificări și amânări. Ce se întâmplă, până la urmă, cu zborurile Cluj-Antalya, vor fi ele posibile în 2024?

Pasageri pe Aeroportul Cluj. Foto: Facebook Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Pasageri pe Aeroportul Cluj. Foto: Facebook Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

 


La începutul anului, Wizz Air anunța o nouă rută din Cluj-Napoca către Antalya, iar primele zboruri ar fi trebuit să înceapă pe 18 mai. Cu o săptămână înainte de inaugurare, compania aeriană a anunțat că anulează aceste zboruri.

 


Zborurile Cluj-Antalya, amânate, apoi anulate

Ulterior, Wizz Air a amânat debutul rutei Cluj-Antalya din mai până în iulie 2023, iar într-un final a anulat zborurile.  În luna august, compania aeriană a anulat toate zborurile regulate programate pentru a le opera între Aeroportul Internațional Cluj și aeroportul din Antalya (Turcia).

CITEȘTE ȘI: Wizz Air introduce, din mai, curse Cluj – Antalya

Potrivit surselor monitorulcj.ro, la baza anulării zborurilor către Antalya de pe aeroporturile Cluj și București au stau probleme legate de aprobările pe care compania Wizz Air nu le-ar fi primit de la autoritățile din Turcia.


Cluj-Antalya, probabil din 2024

Acum, József Váradi, CEO Wizz Air, face lumină în acest caz și dă asigurări că de pe Aeroportul Cluj se va zbura în Antalya.

CITEȘTE ȘI: Wizz Air A ANULAT zborurile spre Antalya de pe aeroporturile din Cluj și București

CEO-ul Wizz Air spune că deciza anulării a ținut strict de problema verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, producătorul acestora. 


„Din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, am fost nevoiți să facem ajustări în cadrul reţelei, rezultând în anularea unor zboruri. A trebuit să reducem capacitatea, asta e. Când motoarele vor reveni, zborul Cluj-Antalya va fi inclus în program. Aceasta a fost problema, nimic altceva, problema inspecției, nu alte zvonuri”, a mai spus Váradi pentru monitorulcj.ro.

Antalya, destinație frecventată de clujeni! 

Cei mai mulți turiști care merg din România în Antalya, Turcia, sunt din București și Cluj. Hotelierii au estimat că în această vară peste 350.000 de turiști români au fost în Turcia, mai mulți decât erau în 2019.


Wizz Air, peste 50% din piața aeriană din România

În România, Wizz Air este cel mai mare jucător din industria aeriană, iar în 2023 a ajuns la o cotă de piață de peste 50%. 45 de milioane de oameni au zburat în 2022 cu Wizz Air, un record absolut în istoria celor 18 ani de când s-a înființat compania.

În România, Wizz Air a depășit numărul de pasageri pre-pandemie. În 2022, compania aeriană aproape și-a dublat traficul total de pasageri, atingând 45,7 milioane de pasageri față de 21,7 milioane în 2021. Anul trecut, Wizz Air a transportat aproape patru milioane de pasageri în București, urmat de Cluj cu aproape două milioane de călători și Iași, cu peste un milion de persoane transportate în ultimul an.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Din nou? Wizz Air a anulat ruta Cluj – Antalya

Începe sezonul de vară pe Aeroportul Internațional Cluj. Premieră absolută: Wizz Air introduce zboruri spre Antalya

Antalya, destinație frecventată de clujeni! Numărul turiștilor români, estimat la 350.000 în ciuda cutremurelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter