Timp Liber

Antalya, destinație frecventată de clujeni! Numărul turiștilor români, estimat la 350.000 în ciuda cutremurelor

Cei mai mulți turiști care merg din România în Antalya, Turcia, sunt din București și Cluj. Hotelierii estimează că anul acesta vor avea peste 350.000 de turiști români, mai mulți decât erau în 2019.

Plaja Kaputas din Antalya, destinație preferată de români / Foto: pixabay.com Plaja Kaputas din Antalya, destinație preferată de români / Foto: pixabay.com

 

 


În ciuda cutremurelor din luna februarie, hotelierii din Antalya estimează că anul acesta vor avea ca oaspeţi peste 350.000 de români, în creştere cu 20% comparativ cu 2022, când numărul acestora s-a apropiat de cel din 2019, respectiv 292.000, potrivit agerpres.ro.

 


„De zece ani, piaţa din România este foarte importantă pentru Turcia. 292.000 de turişti români au venit în Antalya în 2019 şi am ajuns aproape de numărul înregistrat în 2022. România este pe locul 7 în topul ţărilor care furnizează turişti în Antalya, iar în 2023 aşteptăm o creştere cu 20% a numărului de turişti români”, a spus preşedintele Asociaţiei Hotelierilor şi Investitorilor Mediteraneeni, Kaan Kaşif Kavaloglu.

Potrivit reprezentantului hotelierilor, în 2019, Antalya a înregistrat un record din punct de vedere al turismului, respectiv 16 milioane de turişti, şi începe să-şi revină după pandemie, având anul trecut 13,5 milioane de turişti.


Seismele din februarie 2023 au avut un impact semnificativ și în această regiune, dar venire turiștilor ar putea ajuta mult supraviețuitorii cutremurului care au mers în Antalya pentru a se recupera. 

Cei mai mulți turiști, din București și Cluj

Un top al ţărilor de unde vin turişti în Antalya arată că primul loc este ocupat de Rusia, urmată de Germania, Anglia, Polonia, Olanda, Kazahstan şi România. Din România, cei mai mulţi turişti vin din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Bacău şi Braşov.


Din Bucureşti spre Antalya pleacă săptămânal două chartere şi câte unul din Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Braşov, Suceava, Craiova, Constanţa, Bacău şi Baia Mare. Noutăţi în 2023 sunt zborurile din Braşov, Constanţa şi Satu Mare. 

Preţurile vacanţelor în Antalya sunt pentru pachete de şapte nopţi care includ totul: transport zbor charter, taxe de aeroport, transferuri aeroport-hotel-aeroport, cazare + masă/all inclusive, asistenţă turistică în limba română) şi pornesc de la aproape 700 de euro/persoană pentru ultra all inclusive, putând depăşi 1.692 de euro/persoană ultra all inclusive, în funcţie de perioadă şi de hotel.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, fruntaș în România în rândul destinațiilor turistice sustenabile

PREMIERĂ. România, în top 10 cele mai ospitaliere destinații din lume din 2023. Care e județul din Transilvania inclus pe listă?

Ultimele Stiri
abonare newsletter