Economie

Pensii 2023. Pensiile și indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități, plătite mai devreme în august!

Pensii 2023. În luna august, pensionarii și persoanele cu dizabilități din România vor primi pensiile și indemnizațiile mai devreme.

Pensionarii își primesc mai repede pensiile în luna august / FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea Pensionarii își primesc mai repede pensiile în luna august / FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

 


Pensiile în luna august 2023 vor fi plătite mai devreme, având în vedere că bugetarii vor avea o minivacanță cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului din 15 august. Același lucru se va întâmpla și cu indemnizațiile destinate persoanelor cu dizabilități.

 


Anunțul a fost făcut miercuri, 2 august, de ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu, pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI:


Pensii 2023. Vârsta de pensionare va crește treptat pentru toți românii, până la 65 de ani!

si

Pensiile vor fi plătite mai devreme în august

Pensii 2023. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că pensionarii și persoanele cu dizabilități își vor primi mai devreme pensiile și indemnizațiile sociale, după cum urmează:


„Având în vedere zilele libere din perioada 12 -15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună. Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

  • Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1 – 11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.
  • Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit”, a anunțat ministrul. 

CITEȘTE ȘI:


Legea pensiilor speciale, adoptată. Nu va desființa pensiile, iar unele modificări se finalizează abia peste 20 de ani

 

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8-10 august.

Minivacanță în august pentru bugetari

Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare religioasă ce are loc în data de 15 august, pică în 2023 într-o zi de marți. Având în vedere că este o sărbătoare legală stabilită prin Codul muncii, în această zi nu se lucrează nici la stat, nici la privat. 

Astfel, Guvernul a dat liber și ziua 14 august  pentru bugetari, așa că aceștia vor avea parte de o minivacanță de patru zile, luna aceasta. 

Salariații trebuie să primească liber și pot lua o zi de concediu de odihnă în data de 14 august, pentru a face o punte între weekend și Sfânta Maria (perioada 12 - 15 august). În cazul bugetarilor, însă, inclusiv 14 august este o zi liberă (în majoritatea cazurilor), așa cum a stabilit Guvernul, prin HG 1.555/2022, încă de la finalul anului trecut. Totuși, bugetarii trebuie să recupereze această zi liberă suplimentară, până la 31 august, prin prelungirea programului zilnic de muncă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Urmează o nouă minivacanță pentru angajații la stat. Cei din sectorul privat au o zi liberă

Încă două zile libere legale. Președintele Iohannis a promulgat legea

Ultimele Stiri
abonare newsletter