Economie

Cu cât s-au scumpit apartamentele din Cluj într-un an? Prețurile medii pentru locuințele vechi și noi, în 2023

La începutul anului 2023, prețurile locuințelor din Cluj-Napoca au scăzut ușor, însă față de începutul anului 2022 au crescut semnificativ. Vezi cum se vând apartamentele vechi și cele noi în orașul de pe Someș.

Piața imobiliară la începutul anului 2023 / Foto: pixabay.com Piața imobiliară la începutul anului 2023 / Foto: pixabay.com

 

 


După o scădere de 1,3% înregistrată în luna decembrie, prețurile locuințelor au înregistrat o evoluție pozitivă în prima lună din 2023 în România, potrivit unei analize imobiliare.ro publicată la începutul lunii martie.

 


Conform indicelui imobiliar, suma medie solicitată pentru un apartament la nivel național a înregistrat o creștere de 0,9% pe parcursul lunii ianuarie, de la 1.400 la 1.413 de euro pe metru pătrat util.

Însă situația stă mult mai diferit la nivelul municipiului Cluj-Napoca.


În prima lună din anul 2023, comparativ cu decembrie 2022, indicele imobiliar a înregistrat o ușoară scădere a prețurilor apartamentelor din acest centru regional, în valoare de 1.2%. 

Astfel, prețurile au ajuns la o medie de 2.360 de euro pe metru pătrat.  În ceea ce privește marja de creștere anuală a prețurilor, Cluj-Napoca a înregistrat un avans de 8.5%.


Apartamente vechi vs. apartamente noi

  • Apartamentele vechi au ajuns la o valoare de 2.340 de euro pe metru pătrat, ceea ce echivalează cu un declin de 0.3% în luna ianuarie, comparativ cu decembrie și un plus de 9% la 12 luni (de la 2.147 de euro pe metru pătrat).
  • În ceea ce privește evoluția lunară a prețurilor la locuințele nou-construite, a fost înregistrată o scădere de 4,9% (de la 2.585 de euro pe metru pătrat util). Pe de altă parte, la nivel anual s-a înregistrat o creștere în cuantum de 4,7%, de la 2.348 la 2.459 de euro pe metru pătrat. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prețul de închiriere a crescut cu 150€ la apartamentele cu 3 camere, într-un an. Evoluția chiriilor în Cluj-Napoca

Vânzările de apartamente din Cluj au scăzut la început de an cu aproape 50%

Ultimele Stiri
abonare newsletter