Economie

Floreștiul rămâne „vedeta imobiliară” de la începutul anului. Piața imobiliară din Cluj, în scădere

Floreștiul rămâne cea mai accesibilă zonă pentru cei care doresc să își cumpere un apartament lângă Cluj.

Floreștiul rămâne cea mai accesibilă zonă pentru cei care doresc să își cumpere un apartament lângă Cluj/ Foto: Bogdan Pivariu - Facebook Floreștiul rămâne cea mai accesibilă zonă pentru cei care doresc să își cumpere un apartament lângă Cluj/ Foto: Bogdan Pivariu - Facebook

 

 


Prețurile în imobiliare se află pe un trend descrescător de la începutul anului, în luna februarie 2023 fiind înregistrată o scădere a prețului mediu de achiziție a unei locuințe cu 24 €/mp.

 


Astfel, prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, în februarie 2023 a fost de 2.203 euro/mp, în scădere cu 24 euro/mp cu față de ianuarie 2023 (2.227 euro/mp) și este cu 203 de euro peste aceeași perioadă a anului trecut (2.000 euro/mp), conform statisticilor Compariimobiliare.ro.

Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Mănăștur și Zorilor, dar primul pe listă este Floreștiul, unde prețul pe mediu pătrat este de 1.492 euro/mp. 


Clujul imobiliar, la început de martie 2023

Experţii imobiliari au transmis care sunt preţurile apatamentelor de vânzare în municipiul Cluj-Napoca, pe cartiere, valabile la început de februarie 2023, dar şi zonele preferate de cei aflaţi în căutarea unei noi locuinţe.

Aproape jumătate dintre căutări (47%) sunt pentru apartamente cu 2 camere, 42% dintre căutări sunt apartamentele cu 3 camere, 6% dintre căutări sunt pentru apartamentele cu o singură cameră și 5% apartamentele cu 4 camere. 


Cele mai căutate zone sunt, în ordine: Florești (13%), Mănăștur (11%), Zorilor (7%), Gheorgheni și Mărăști (6%), Central (3%), Grigorescu, Bună Ziua, Semicentral și Câmpului (1%).

Prețurile la vânzările de apartamente care s-au înregistrat în luna februarie:


Prețurile la vânzările de apartamente care s-au înregistrat în luna februarie/ Foto: compariimobiliare.ro

 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul imobiliar în 2022. Vânzările au scăzut, la fel și suprafețele pentru noi proiecte

Cluj, județul cu cele mai mari salarii din țară, după București. Venitul mediu net la sfârșitul anului, peste 5.200 de lei

abonare newsletter