Economie

Prețul de închiriere a crescut cu 150€ la apartamentele cu 3 camere, într-un an. Evoluția chiriilor în Cluj-Napoca

Chiriile au scăzut ușor în februarie față de luna anterioară, însă în decurs de un an prețurile de închiriere a apartamentelor din Cluj-Napoca au înregistrat creșteri semnificative.

Chiriile au crescut semnificativ în decurs de un an / Foto: depositphotos.com Chiriile au crescut semnificativ în decurs de un an / Foto: depositphotos.com

 

 


În luna februarie, prețurile chiriilor s-au menținut constante în România, comparativ cu luna ianuarie, potrivit datelor Storia. Cele mai mari scăderi ale chiriilor au fost observate în cazul apartamentelor de trei camere din Constanța, unde prețul solicitat este cu 7% mai mic, și în Cluj-Napoca în cazul garsonierelor, unde acesta a scăzut cu 3%.

 


În Cluj-Napoca chiriile medii au scăzut cu 1% față de luna trecută, prețurile menținându-se relativ constante de la o lună la alta.

În februarie 2023, apartamentele cu o cameră s-au închiriat cu prețul mediu de 320 euro, cele cu două camere au avut prețul de 499 de euro, iar locuințele cu trei camere au fost închiriate cu prețul mediu de 650 de euro.


Evoluția prețurilor în funcție de numărul de camere / Foto: Storia

Deși s-a înregistrat o ușoară scădere față de luna anterioară, în februarie 2023 chiriile au fost mult mai scumpe decât erau în aceeași perioadă anul trecut:

Chirii februarie 2022 vs. februarie 2023 / Foto: Storia

 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Stagnare pe piața chiriilor? Analist economic: „Chiriile sunt foarte mari și nu mai au potențial să crească”

Cereri ireale! Apartament cu 4 camere în Plopilor, cu 630.000 €, mai scump decât un penthouse cu 4 terase în Gheorgheni. Cum își aleg proprietarii clujeni prețul?

abonare newsletter