Economie

Primăria face economie de 25% la iluminatul festiv. Va fi oprit 4 ore pe noapte: „Nu merge nimeni să vadă beculețele”

Primăria Cluj-Napoca vrea să facă economie de 25% la energie prin stingerea iluminatului festiv patru ore pe noapte. Iluminatul public va rămâne pornit.

Iluminatul festiv de Crăciun va fi oprit patru ore pe noapte pentru a „elimina risipa” / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Iluminatul festiv de Crăciun va fi oprit patru ore pe noapte pentru a „elimina risipa” / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Emil Boc a anunțat că Primăria Cluj-Napoca va face economie de circa 25% la energie, prin stingerea iluminatului festiv în intervalul 00:00 - 04:00.

 


Edilul susține că prin eliminarea risipei în acest fel cheltuielile ar fi reduse de la 1,1 milioane de lei la 600 de mii.

Măsura se aplică doar pentru iluminatul festiv. Iluminatul public nu va fi oprit:


Iluminatul public rămâne non stop pentru că românii au nevoie de siguranță, lumină, ca să poată ajunge acasă pe alei, pe trotuar. Nu ne atingem de el. Iluminatul festiv, acolo unde  va fi posibil, pe străzile  care sunt modernizate, după 12 noaptea până dimineața la 4 putem să-l stingem. Putem să facem o economie, că nu circulă lumea noaptea între 00:00 și 04:00. Nu atunci vezi tu cel mai bine iluminatul festiv, atunci poți să faci o economie de minim 20% doar punând în intervalul 00:00-04:00 eliminarea iluminatului festiv, nu cel public! 

Iluminatul cu beculețele poți să nu-l ai în intervalul acela orar. Este o chestie de bun simț ca să faci economie. Am dat dispoziție de mult, asta deja înseamnă o economie de aproximativ 25% din bani, deci nu vom plăti un milion și o sută, ci vreo 600 de mii, ceva de genul acesta și salvăm și energie. Iată cum se poate elimina risipa. Acesta este un exemplu. Nu atunci are impact iluminatul festiv, atunci va putea fi decuplat de la sistemul public”, a declarat Emil Boc la o emisiune radio.


Cluj-Napoca se numără între orașele care cheltuie cel mai mult pe beculețele de Crăciun în anul 2022. Primăria plătește în acest an aproape 1,2 milioane de lei pe iluminatul festiv, situându-se pe locul 3 din România.

CITEȘTE ȘI:

Se instalează iluminatul festiv. Cât i-au costat pe clujeni decorațiunile de Crăciun?

Emil Boc, despre banii cheltuiți pentru iluminatul festiv: „Nu facem întuneric de sărbători pentru că nu este cazul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter