Actualitate

Se instalează iluminatul festiv. Cât i-au costat pe clujeni decorațiunile de Crăciun?

Clujul, pregătit să îmbrace haine de sărbătoare. A început montarea instalațiilor de Crăciun pe stâlpii de iluminat public.

Se instalează iluminatul festiv. FOTO 1: Monitorul de Cluj; FOTO 2: Facebok/ Municipiul Cluj-Napoca Se instalează iluminatul festiv. FOTO 1: Monitorul de Cluj; FOTO 2: Facebok/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


A început împodobirea stâlpilor și pomilor din oraș cu instalațiile de Crăciun, pe care Primăria a plătit anul acesta 1,2 milioane de lei. Cluj-Napoca se numără astfel printre orașele care cheltuie cel mai mult pe decorațiunile de Crăciun. Primăria plătește 

 


Joi dimineața, angajații firmei căreia primăria i-a încrerdințat contractul de iluminat festiv se aflau pe Bulevardul 21 Decembrie, unde stâlpii de iluminat public au fost „îmbrăcați” în instalații LED.

În acest an, Primăria Cluj-Napoca cheltuie suma de aproape 1,2 milioane de lei pe decorațiunile de Crăciun, situându-se pe locul 3 între orașele din România la cheltuieli pe iluminat festiv. Pe primul loc în topul marilor orașe se află Constanța, cu o sumă exorbitantă de aproape 3 milioane de lei.


Emil Boc: „Nu facem întuneric de sărbători”

Cu toate că criza din energie este un factor de îngrijorare pentru toată Europa, Emil Boc spune că de sărbători nu se face întuneric, dar se încearcă eliminarea risipei. Edilul spune că situația este ținută sub control dacă se face economie prin „eliminarea risipei acolo unde poate fi înlăturată”:

„Noi nu mărim față de ce am avut anul trecut, dar nici nu facem întuneric pentru că nu este cazul. Adică păstrăm cu decență o calitate a vieții încât să te simți bine de sărbători. Nu multificăm, nu mergem mai departe cum mergeam în fiecare an - mai adăugam niște străzi, mai puneam în niște piațete... nu putem anul acesta să ne permitem. Rămânem la ceea ce am avut anul trecut și încercăm, evident, să facem economie prin eliminarea risipei acolo unde ea poate fi înlăturată”, a spus Emil Boc, în urmă cu o săptămână, într-o intervenție la un post radio local.


Întrebat despre organizarea Târgului de Crăciun, primarul a răspuns că nimic din ce se organiza și în anii trecuți nu s-a anulat:

„Nu am anulat nimic din desfășurarea normală a vieții, dar eliminăm risipa, cu atenție, acolo unde ea există și o vedem”.

CITEȘTE ȘI:

Când începe Târgul de Crăciun, la Cluj? Peste 80 de căsuțe vor „împânzi” centrul orașului

Ultimele Stiri
abonare newsletter