Economie

Premierul anunţă un apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru investiţii de eficienţă energetică

Investiţiile în eficienţa energetică vor veni în sprijinul autorităţilor locale care se confruntă cu creşteri de preţuri la utilităţi.

Premierul anunţă un apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru investiţii de eficienţă energetică. FOTO: Facebook Premierul anunţă un apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru investiţii de eficienţă energetică. FOTO: Facebook

 

 


Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, lansarea unui apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro pentru investiţii de eficienţă energetică, măsură care vine în sprijinul autorităţilor locale afectate de criza energetică şi care se confruntă cu creşteri de preţuri la utilităţi.

 


„Bugetul total alocat schemei de finanţare este de 500 de milioane de euro, iar aceste fonduri pot fi utilizate pentru investiţii în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, atât pentru consum propriu, cât şi pentru comercializare. Încurajăm astfel primăriile şi consiliile judeţene să implementeze acest tip de proiecte, aşa încât facturile pentru şcoli, spitale, iluminat public să fie considerabil reduse”, a afirmat Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul a mai precizat că, în această perioadă, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene implementează măsuri în valoare totală de 1 miliard de euro pentru eficienţă energetică, în vederea sprijinirii mediului de afaceri şi a autorităţilor locale afectate de criza produsă de războiul din Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Se caută soluţii pentru criza din energie. Ciucă: „Discutăm de o decizie prin care să existe piaţă semireglementată”

Ultimele Stiri
abonare newsletter