Economie

Cât de bine se câștigă în imobiliare? Salarii de până la 26.000 de lei. Cluj, între orașele cu cele mai multe locuri de muncă

Angajații din domeniul imobiliarelor pot câștiga salarii de până la 26.000 de lei, însă puțini dintre ei ajung la această sumă. Salariul mediu este în prezent de 4.000 de lei. Clujul se numără între orașele cu cele mai multe oferte de muncă.

Salariul mediu în imobiliare a ajuns la 4.000 de lei  / Foto: depositphotos.com Salariul mediu în imobiliare a ajuns la 4.000 de lei / Foto: depositphotos.com

 

 


Salariul mediu pe piaţa imobiliară a urcat la 4.000 de lei, în condiţiile în care un agent de vânzări câştigă, în medie, 3.500 de lei pe lună, în timp ce salariul unui property manager poate ajunge la 24.000 de lei, potrivit indexului salarial realizat de o platformă de recrutare online.

 


Cel mai bine plătiţi angajaţi din imobiliare sunt directorii de vânzări, care pot câştiga şi 26.000 de lei lunar, managerii tehnici, pentru care au fost raportate salarii de 25.000 de lei sau property managerii (24.000 de lei, în medie), arată datele Salario, comparatorul eJobs. 

Cum se câștigă în imobiliare?

Potrivit datelor Salario, cei care lucrează pe piața imobiliară pot să câștige în felul următor, conform postului pe care îl dețin:


  •  doar 7,1% dintre cei care lucrează în real estate au salarii mai mari de 10.000 de lei pe lună
  • 11% câştigă între 7.000 şi 10.000 de lei. 
  • 26,9% au salarii cuprinse între 4.000 şi 7.000 de lei, 
  • 19,6% între 3.000 şi 4.000 de lei 
  • 24,4% între 2.000 şi 3.000 de lei. 
  • 11% încasează mai puţin de 2.000 de lei.

Piaţa imobiliară a cunoscut un avânt spectaculos în ultimii doi ani, când au evoluat atât numărul de proiecte nou construite, cât şi volumele de vânzări. 

Cluj, între orașele cu cele mai multe locuri de muncă în imobiliare

Anul acesta (ianuarie - octombrie), peste 9.000 de locuri de muncă noi au fost postate pe platformă de companiile din imobiliare, cu 28% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 


Cele mai multe au multe posturi au fost scoase de angajatorii din oraşele cu activitate intensă pe segmentul de real estate: Bucureşti, Cluj -Napoca, Timişoara, Iaşi şi judeţul Ilfov.

„Dacă în acest moment asistăm la o perioadă de calm în piaţă, când cumpărătorii se gândesc de două ori înainte de a face o achiziţie şi sunt cu ochii pe ce se întâmplă în economie, până nu demult dinamica din acest sector a fost impresionantă, iar asta s-a văzut inclusiv în nevoia de candidaţi pentru real estate. Deşi mult timp a fost un domeniu care oferea preponderent joburi de entry level şi reprezenta o variantă foarte bună de angajare pentru tinerii fără experienţă, acum numărul de locuri de muncă disponibile pentru candidaţii mid level (2 - 5 ani de experienţă) şi cei aflaţi la început de carieră este aproape egal. Iar asta nu poate însemna decât un singur lucru: piaţa a devenit mult mai matură, iar proiectele mai sofisticate", a explicat Bogdan Badea, CEO eJobs România.


În ultima lună, pe platformă au fost înregistrate aproximativ 30.000 de aplicări pentru locurile de muncă din imobiliare, cei mai activi fiind candidaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, urmaţi de cei între 25 şi 35 de ani şi cei din categoria de vârstă 36-45.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Opinie. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Angajatorule, știi câte scheme de salarii minime există? Multe. Dacă platești integral taxele pentru angajații tăi, oare ești un fraier?”

Salariul mediu real este estimat să scadă cu 2% în 2022, din cauza inflației accentuate

Ultimele Stiri
abonare newsletter