Economie

Cele mai mari creșteri ale chiriilor, la Cluj-Napoca. Cât de scump e să închiriezi un apartament?

Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe chirii din România, prețurile din imobiliare fiind cu 14% mai mari decât media celorlalte orașe universitare.

Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe chirii din România / Foto: depositphotos.com Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe chirii din România / Foto: depositphotos.com

 

 


Prețurile medii pentru închirierea apartamentelor de 2 camere sau ale garsonierelor au crescut cel mai mult în Cluj-Napoca, cu 30% în iulie 2022 față de 2021, potrivit datelor storia.ro, publicate de wall-street.ro.

 


Aceste locuințe sunt cele mai preferate de studenți, care reprezintă cea mai mare parte din chiriași.

În luna iulie a acestui an, în Cluj-Napoca se închiria o garsoieră cu prețul mediu de 300 de euro. Dacă voiai să închiriezi un apartament de două camere prețul mediu ajungea la 450 de euro, iar pentru un apartament de trei camere suma creștea la 552 de euro.


După prețurile din Cluj-Napoca urmează cele din Capitală care au suferit o creștere de 21%.

Luna august aduce noi scumpiri

Experții imobiliari spun că luna august va scumpi chiriile, având în vedere că se întorc studenții în număr mare și nu mai sunt restricții anti-COVID:


„De obicei august și septembrie vin cu ușoare măriri de prețuri la chirii, dar ne așteptăm ca tendința sezonieră să continue și să fie amplificată de tranziția înspre închiriere a celor care amână decizia de achiziție.

Datele noastre surprind deja un apetit mai ridicat, peste cel sezonier, pentru segmentul chiriilor, asta chiar de la sfârșitul anului trecut, însă nici achizițiile imobiliare nu ne așteptăm să aibă prea mult de suferit în acest an. Avem o cerere latentă și solvabilă mare, iar raportul dintre prețurile medii per metru pătrat și veniturile lunare este în continuare unul confortabil, cel puțin anul acesta”, a explicat Răzvan Voicu, General Manager al storia.ro, pentru sursa citată.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Garsoniera de 11 mp din Cluj e imensă în comparație cu asta! În Paris este o locuință de... 4 mp! Cât e chiria?

Studenții se întorc în curând la Cluj. Cum să îți găsești rapid o chirie în „lunile de foc în imobiliare”?

Proprietar sau chiriaș? Avantajele și dezavantajele, explicate de experții imobiliari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter