Economie

Garsoniera de 11 mp din Cluj e imensă în comparație cu asta! În Paris este o locuință de... 4 mp! Cât e chiria?

Vă mai amintiți garsoniera de 11 metri pătrați din Cluj-Napoca? Ei bine, aceasta e imensă pe lângă o locuință din Paris, care are o suprafață de 4 metri pătrați... și e și mult mai ieftină.

În Paris este o locuință de 4 metri pătrați, dată în chirie cu 550 de euro / Foto: captură ecran - știre leparisien.fr În Paris este o locuință de 4 metri pătrați, dată în chirie cu 550 de euro / Foto: captură ecran - știre leparisien.fr

 

 


Garsoniera de 11 mp din Cluj-Napoca a devenit virală pe internet în luna februarie 2022 și a fost dur criticată de internauți.

 


Aceasta a fost dată spre închiriere, prima dată, cu 200 de euro pe lună, iar după câteva luni a fost dată iar cu 190 de euro.

Însă, garsoniera clujeană este „imensă” în comparație cu o „garsonieră” din Paris, care a fost mediatizată marți, 23 august 2022. Este vorba de o locuință de aproape 5 metri pătrați pentru care proprietarul cere o chirie de 550 de euro.


Despre această locuință din Paris, chiriașul spune că este „ca și cum ai locui într-un mormânt”, scrie leparisien.fr.

Potrivit jurnaliștilor, garsoniera are o suprafață de 4,70 mp, tavane mâncate de umiditate, un pseudo-mezanin de vreo 50 de centimetri înălțime.


Legea franceză prevede că locuințele închiriate trebuie să aibă cel puțin o suprafață de 9 metri pătrați și 2m 20 înălțime, conform sursei citate.

CITEȘTE ȘI:

Cu cât se vinde o garsonieră în Galați, mai mică decât cea de 11 mp din Cluj? Diferență imensă de preț

O garsonieră de 11 mp din Cluj-Napoca, devenită virală pe internet, a fost închiriată în câteva ore. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter