Economie

Prețul biletelor de avion, mai mare cu 20% în vara anului 2022 decât 2021. Italia e destinația preferată

Biletele de avion pentru călătoriile din timpul verii 2022 sunt cu 20% mai scumpe faţă de aceeaşi perioadă din 2021. Vezi care sunt top 5 țări preferate de români în acest an.

Italia, destinația preferată a românilor în vara anului 2022 / Foto: pixabay.com Italia, destinația preferată a românilor în vara anului 2022 / Foto: pixabay.com

 

 


Biletele de avion pentru călătoriile din timpul verii 2022 sunt cu 20% mai scumpe faţă de aceeaşi perioadă din 2021, această majorare fiind valabilă până la finele lunii august, arată o analiză realizată de o platformă specializată în verificări ale tarifelor practicate de companiile aeriene.

Conform datelor centralizate de Kiwi.com, numărul rezervărilor efectuate până în prezent pe platforma online, pentru vara aceasta, îl depăşeşte pe cel consemnat în vara anului trecut, cu 18,2%.


În toamnă prețurile vor scădea

Pe de altă parte, în România, în lunile iunie - iulie, s-a majorat numărul anulărilor de zboruri, realizate de companiile aeriene, la 4,09%, comparativ 1,39% în intervalul aprilie - mai. În acelaşi timp, există o creştere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor, care a ajuns la 4,58% în ultimele două luni, comparativ cu 3,63% în lunile aprilie şi mai.

„Românii au ales AirHelp Plus, un serviciu care îi ajută să primească despăgubiri în eventualitatea unui zbor întârziat sau anulat, cu 78% mai mult în lunile iunie-iulie faţă de perioada primăverii. Serviciul Blue Ribbon, care ajută la trackingul şi returnarea rapidă a bagajului pierdut sau întârziat, a fost achiziţionat cu 24,4% mai mult decât în aprilie-mai”, precizează compania.


Reprezentanţii platformei susţin că, în lunile de toamnă, preţurile biletelor de avion ar urma să scadă, astfel: cu 12,6% în septembrie, respectiv cu 34,4% în lunile octombrie şi noiembrie.

Destinațiile preferate de români

Potrivit sursei citate, destinaţiile preferate de către români în vara 2022 sunt ţările europene,cu Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Grecia şi Franţa în Top 5.


În ceea ce priveşte Europa, numărul rezervărilor înregistrate pe platforma online, pentru luna iulie, s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă din 2021, iar românii se află pe locul 6, după francezi şi germani, dar înaintea americanilor sau spaniolilor. Tot la nivel european, rata de anulare a zborurilor din partea companiilor aeriene este de 4,19%, în lunile iunie şi iulie, aproape dublă faţă de cea consemnată în aprilie - mai, de 2,32%.

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Cehia şi cu peste 1.500 de angajaţi la nivel global. Platforma înregistrează zilnic două miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informaţiile globale de zboruri pentru a oferi clienţilor opţiuni de rute şi costuri pe care alte motoare de căutare nu le găsesc. 

CITEȘTE ȘI:

Veşti bune de la Aeroportul Internaţional Cluj! Wizz Air va opera în premieră absolută zboruri spre Perugia din sezonul de iarnă al anului 2022

Clujenii vor putea zbura spre Maldive din octombrie, de pe Aeroportul Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter