Artă & Cultură

Expoziția EverRestless: povestea clujeanului care a alergat 450 km la -40 de grade, pentru sute de copii cu cancer

O expoziție fotografică intitulată EverRestless ce are loc în Cluj-Napoca spune povestea sportivului Vlad Pop, care a alergat la cel mai dur ultramaraton din lume, pentru a ajuta sute de copii cu cancer.

Expoziția EverRestless: povestea clujeanului care a alergat 450 km la -40 de grade, pentru sute de copii cu cancer Expoziția EverRestless: povestea clujeanului care a alergat 450 km la -40 de grade, pentru sute de copii cu cancer

 

 


În luna martie, clujeanul a participat la cursa 6633 Arctic Ultra, la -40 de grade Celsius, pentru a strânge bani care vor ajuta 200 de copii diagnosticați cu cancer să își continue educația.

 


Povestea lui Vlad Pop este spusă prin imaginile expuse la această expoziție:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Expoziția fotografică este o călătorie în propria conștiință prin care putem arăta că limitele se pot depăși. EverRestless este povestea lui Vlad Pop, spusă de Weronika Murray, fotograf independent din Yukon, care pe 4 martie 2022 a alergat 420 km în 5 zile si 3 ore la -40 de grade Celsius la 6633 Arctic Ultra că să strângă bani pentru 200 de burse educaționale MagicEDU, proiect al Asociației Magic”, spun reprezentanții Asociației Magic.


Vlad Pop a început să alerge pentru copiii diagnosticați cu cancer, în curse extrem de dificile, când unul dintre copiii bolnavi i-a spus că dorința lui este să poată să alerge. Copilul își pierduse piciorul din cauza bolii. De atunci, clujeanul Vlad Pop este de neoprit:

„Povestea lui Vlad a început în tabăra MagiCAMP, când unul dintre copii, care își pierduse un picior în urma cancerului, i-a spus lui Vlad că marea lui dorință este să poată alerga. Documentarul își propune să adauge un plus valoric la modul nostru de viață și la felul în care ne raportăm unii la alții, la ce putem realiza și la cât de multe resurse avem la îndemână doar prin simplul fapt că avem două mâini și două picioare și libertatea de a alege să ajutăm”, potrivit Asociației Magic.


Cum poți să ajuți?

Bursele pentru educație Magic susțin financiar reintegrarea copilului la școală, pe o perioadă de un an, acoperind cheltuielile pentru rechizite școlare, cărți, pregătire la materii la care copiii susțin examenele de capacitate sau bacalaureat.

Cum poți să ajuți:

  • Donezi 500 ron cumpărând o fotografie și susții bursă pentru o luna a unui copil cu cancer de la Asociația Magic.
  • Comandă fotografia aleasă la: 0755 643 825.
  • Donezi în contul: RO13INGB0000999905454114, titular Asociația MagiCAMP

Expoziția fotografică are loc în perioada 12-26 aprilie, la un centru comercial din cartierul Gheorgheni, Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Mărturiile sportivului clujean Vlad Pop, din Infernul Alb: „Vocea copiilor mi-a dat putere să ajung cu bine în cel mai dificil moment”

Clujean cu suflet mare! Vlad Pop va alerga la semimaratonul Brașov pentru amenajarea locului de joacă de la Spitalul de Copii din oraș

Ultimele Stiri
abonare newsletter