Social

Clujean cu suflet mare! Vlad Pop va alerga la semimaratonul Brașov pentru amenajarea locului de joacă de la Spitalul de Copii din oraș

Asociația Magic vine în ajutorul copiilor cu afecțiuni grave din România. Vlad Pop, ultramaratonistul clujean, va fi invitat special la seminaratonul Brașov. Scopul său și al Asociației Magic este amenajarea unui loc de joacă de la Spitalul de Copii din oraș.

Clujean cu suflet mare! Vlad Pop va alerga la semimaratonul Brașov pentru amenajarea locului de joacă de la Spitalul de copii din oraș Clujean cu suflet mare! Vlad Pop va alerga la semimaratonul Brașov pentru amenajarea locului de joacă de la Spitalul de copii din oraș

 

 


Luana Nicola, o tânără angajată la Spitalul de Copii Brașov vrea să schimbe lumea micuților internați în această unitate medicală, însă are nevoie de ajutor pentru a vedea acest vis împlinit în sfârșit. 

 


Luana Nicola nu este doar medic pentru micuții ei pacienți, ea le este prietenă, familie și un înger păzitor.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Ea a povestit pentru Asociația Magic, alături de care organizează tabere pentru copilașii bolnavi, cum a ajuns să-și dorească să transforme curtea spitalului într-un spațiu prietenos pentru cei mici.


În timpul pandemiei de COVID-19, copiii nu au putut ieși din saloane, restricțiile fiind mult mai mari, iar singurul spațiu exterior de pe care îl aveau la dispoziție era un balcon.

Nevoia lor de joacă există în continuare și Asociația Magic a identificat această nevoie, precum și spațiul care, în prezent, este neamenajat pentru copii.


„Mai țineți minte povestea medicului rezident pediatru, Luana Nicola, de la Spitalul de Copii din Brașov, care a declanșat o întreagă desfășurare de forțe pentru amenajarea unui loc de joacă în curtea interioară a spitalului?

Dacă nu, v-o reamintim repede acum. Pe Luana o știm de mult timp, a fost voluntar în MagiCAMP, s-a atașat de fiecare copil pe care l-a întâlnit și întreaga ei existență gravitează în jurul copiilor grav bolnavi. Într-o zi, vara trecută, ne-a sunat și ne-a spus dintr-o suflare: «Știți, de când cu pandemia asta, copiii n-au mai putut ieși nici pe hol să se joace un pic. Avem aici un balcon mic unde îi mai scot să ia o gură de aer. Avem și o curte, dar nu e cel mai sigur loc și ar fi ceva spațiu care se poate face frumos. Oare n-am putea face ceva să aducem un pic de culoare și bucurie în curtea asta?» Oricum, mult a fost, puțin a rămas, până când curtea Spitalului de Copii Brașov se va transforma într-o frumusețe de loc de joacă și va răsuna de zarva veselă a micuților internați acolo, iar asta le va fi o terapie suplimentară, magic de necesară.

Până atunci, îmbrățișare mare tuturor celor care ne-ați sprijinit cu atâta generozitate și entuziasm”, au transmis cei de la Asociația Magic.

Pe data de 2 aprilie 2022 va avea loc un eveniment sportiv, pentru a strânge fondurile necesare reamenajării curții Spitalului de Copii Brașov. Vor exista două curse, cea de 10 km și 21 de km. 

Cei interesați să participe la semimaraton se pot înscrie AICI până în data de 20 martie. 

Potrivit ultramaratonistului clujean Vlad Pop, până în acest moment s-au înscris 1.586 de alergători. Clujeanul Vlad Pop va alerga alături de participanți la cursa de 10 km.

„Vor fi două probe, de 10 km și de 21 de km, iar cauza susținută de semimaraton este Asociației Magic și anume pentru crearea spațiului de joacă de la Spitalul de Copii cu leucemie din Brașov. Alergătorii se pot înscrie până pe 20 martie, pot să doneze pentru Magic, să doneze și în felul acesta să contribuie la suma necesară pentru crearea spațiului de joacă. Vom avea și un stand cu Magic unde oamenii vor putea cumpăra un tricou și alte lucruri, astfel încât chiar dacă nu alergi poți să susții cauza. Eu voi alerga la 10 km, picioarele mele încă nu s-au vindecat. După cursă voi fi la standul Magic vorbind cu oamenii”, a declarat pentru monitorulcj.ro Vlad Pop.

Vezi video AICI.

Care va fi traseul?

Traseul de 21 km pornește din inima Scheiului, Piața Unirii, după circa 2,5 km de asfalt se trece pe un drum forestier până la Pietrele lui Solomon, de aici traseul continuă pe drumul forestier în serpentine, într-o urcare de dificultate medie, în jur de 5,5 km până la cariera din Poiana Brașov, unde se atinge punctul cel mai înalt al traseului. După acest punct traseul coboară pe poteca marcată cu triunghi albastru pană la punctul de rascruce numit „La Băncuță”. 

Traseul continuă pe aceeași potecă, marcata în continuare cu banda albastră, trecând prin Poiana Stehil și ajunge în Șaua Tâmpei. De la acest punct se coboară pe drum forestier până la bariera din Răcădău, de unde urmează o porțiune de plat până la „Treptele lui Gabony”, urmata de ocolirea Tâmpei pe cuba de nivel trecând pe la „Băncuța de Piatră” și ulterior prin spatele grădinilor, pana în punctul numit „La Troiță”. Traseul se incheie înapoi pe străduțele cu iz medieval din Schei, ce duc înapoi către Piața Unirii.
Timpul limită de parcurgere este de o oră și 30 min pentru punctul de la cariera din Poiana Brașov și 3 ore 30 min pentru finish. 

Traseul de 10 km pornește din Piața Unirii și parcurge circa 2,5 km de asfalt. Se trece apoi pe o porțiune de drum forestier ce ajunge la Pietrele lui Solomon și continuă într-o urcare de dificultate medie. După un km de la acest punct se desparte de traseul de semimaraton, continuând pe forestierul Valea cu Apă. 

După o porțiune de 1,7 km urmează o curbă la stânga, traseul urcând încă 300 de metri până la punctul de intersecție cu traseul de semimaraton numit „La Bancuță” . Din acest loc, cele două trasee sunt comune pe o porțiune de 1,3 km, urmărind poteca marcată cu bandă albastră până în Poiana Stechil . Din acest punct traseele se despart din nou, cel de cros coborând direct la „Fântâna Dreptății”, apoi pe lângă „Turnul de Apă”, unindu-se din nou cu cursa de semimaraton la punctul „La Troiță”. 

Timpul limită de parcurgere este de o oră 15 min la punctul de răscruce numit „La Bancuță” și 2 ore 30 min pentru finish. 

Cum poți să ajuți?

Dacă nu ajungi poți să susții Asociația Magic: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=25693
Dacă vrei să alergi poți să fi fundraiser și să inviți prietenii să doneze pentru fiecare km pe care îl va alerga Vlad https://magicamp.galantom.ro/contact

 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Mărturiile sportivului clujean Vlad Pop, din Infernul Alb: „Vocea copiilor mi-a dat putere să ajung cu bine în cel mai dificil moment”

Vlad Pop, locul 2 la cel mai dur ultramaraton din lume. A alergat la -50 de grade pentru 200 de copii cu cancer: „Cel mai simpatic om din lume”

Ultimele Stiri
abonare newsletter