Administrație

Infrastructură MODERNĂ pentru transportul în comun, la Florești. Stații de încărcare pentru mașini și autobuze electrice

Primăria Florești va investi în infrastructura de transport verde, în contextul în care mai multe autobuze electrice vor deservi comuna.

Primăria Florești va investi în infrastructura de transport verde. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Primăria Florești va investi în infrastructura de transport verde. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Administrația locală va amenaja stații de încărcare a autobuzelor și a mașinilor electrice, stații de autobuz moderne și automate de eliberarea biletelor și abonamentelor în comuna Florești.

 


Investiția primăriei vine în completarea proiectului de achiziționare a 18 autobuze electrice, în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca, din fonduri prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Astfel, potrivit primarului Bogdan Pivariu, investiția suplimentară propusă de către administrația locală a comunei Florești va include în cadrul proiectului:


  • două stații de încărcare electrice pentru autoturisme;
  • două noi automate pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie (inclusiv e-ticketing);
  • opt stații moderne pentru transportul în comun;
  • dronă pentru supravegherea zonelor cu pericol de calamități naturale;
  • șase panouri electrice de informare CTP.

„Dezvoltăm comunitatea locală și investim în infrastructura viitorului. Floreștiul va avea puncte electrice de încărcare, stații moderne pentru autobuze și automate de bilete. Investițiile în dezvoltarea durabilă și modernizarea infrastructurii sunt componente esențiale ale administrației noastre locale pentru crearea unei comunități puternice pentru viitor, cu baze solide și etape clar consolidate. Aceste sisteme constituie bazele pentru consolidarea unei infrastructuri moderne la nivelul comunei, care să facă față ritmului deosebit de alert de dezvoltare locală dar în strânsă legătură cu provocările de mobilitate urbană pe care zona metropolitană în ansamblu le presupune”, a transmis Bogdan Pivariu.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Primăria Florești dorește, în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca, să pună umărul la dezvoltarea sistemului public de transport ecologic, prin achiziționarea de 18 autobuze electrice și 18 stații de încărcare. Astfel, din totalul de 18 stații ce vor fi achiziționate prin Proiect, o stație de încărcare autobuz va fi amplasată pe raza UAT Florești și două stații de încărcare pentru autoturisme.


Obiectivul principal al proiectului depus spre finanțare în cadrul PNRR vizează asigurarea infrastructurii potrivite pentru transportul „verde” și îmbunătățirea gradului de mobilitate locală în cadrul comunei Florești și dezvoltarea de servicii specializate ale administrației publice locale, prin achiziția de echipamente și aplicații/tehnologii pentru managementul local.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Cluj-Napoca cumpără încă 18 autobuze electrice noi și peste 40 de stații de reîncărcare pentru mașinile electrice

Ultimele Stiri
abonare newsletter