Administrație

Primăria Cluj-Napoca cumpără 18 autobuze electrice noi. Vor fi folosite în toate comunele zonei metropolitane

Municipalitatea va cumpăra 18 autobuze electrice noi pentru zona metropolitană. Acestea vor putea fi folosite nu doar la Cluj și în Florești, ci în toate comunele din zona metropolitană.

18 autobuzele electrice noi, cumpărate de Primărie. 18 autobuzele electrice noi, cumpărate de Primărie.

 

 


Proiectul prin care autobuzele vor fi achiziționate este în valoare de 12 milioane de euro.

 


În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca de marți, primarul Emil Boc a precizat că autobuzele care urmează să fie achiziționate vor circula în Cluj-Napoca, Florești, Apahida și Baciu.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Astăzi, la ora la care vorbim nu există în PNRR nicio interdicție care să ne spună că aceste autobuze nu pot să circule în Cluj-Napoca și zona metropolitană. Aceste autobuze vor putea circula atât în Cluj-Napoca, cât și în Florești, Apahida, Baciu”, a spus edilul.

Proiectul, aprobat în unanimitate de consilierii locali

Proiectul de hotărâre „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții 1.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante), în parteneriat cu comuna Florești a fost aprobat, marți, în unanimitate, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Cluj-Napoca, cu 23 de voturi „pentru”.


Astfel, autobuzele vor fi achiziționate atât prin cheltuieli din bugetul de stat, cât și din fonduri PNRR. Acestea vor fi destinate municipiului și zonei metropolitane a Clujului, începând cu Florești, întrucât conform edilului, și locuitorii comunei Florești sunt tot clujeni și trebuie să le fie asigurate mijloace de transport confortabile și nepoluante.

Se vor cumpăra și stații de încărcare

În cadrul proiectului vor fi cumpărate 18 autobuze electrice noi, 18 stații de încărcare lentă și 5 de încărcare rapidă pentru mașini pentru transportul electric Cluj-Florești.


De asemenea, pentru municipiu se vor achiziționa încă 45 de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public ajunge la valoarea de 73,4 milioane de lei, dintre care 61,9 milioane reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din PNRR (Planul Național Redresare și Reziliență) și 11,7 milioane lei reprezintă cheltuieli asigurate din bugetul de stat. 

CITEȘTE ȘI:

Va fi reluată licitația pentru primele autobuze autonome din Cluj-Napoca. Emil Boc: „Este în fază avansată”

Cluj-Napoca va avea mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice. VEZI locațiile

abonare newsletter