Administrație

ÎNAINTE și DUPĂ modernizarea Bulevardului 21 Decembrie. Cum s-a transformat zona? FOTO

Cel mai modern bulevard din Cluj-Napoca a intrat recent în procedura de recepție a lucrărilor. Primăria Cluj-Napoca a publicat o serie de fotografii realizate înaintea lucrărilor, respectiv după modernizare.

Cel mai modern bulevard din Cluj-Napoca a intrat recent în procedura de recepție a lucrărilor Cel mai modern bulevard din Cluj-Napoca a intrat recent în procedura de recepție a lucrărilor

 

 


Primăria Cluj-Napoca a anunțat, pe rețelele de socializare, că Bulevardul 21 Decembrie 1989 a intrat în procedura de recepție a lucrărilor, publicând cu această ocazie o serie de fotografii realizate înainte și după modernizare.

 


Proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 a presupus refacerea infrastructurii rutiere, crearea unor coridoare dedicate transportului public urban, amplasarea mobilierului urban și modernizarea sistemului de semaforizare și iluminat public modern.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Cu toate că au fost sesizate de către clujeni o serie de defecte privind amenajarea realizată de firma Diferit, detalii ce urmează a fi „puse la punct”, potrivit viceprimarului Dan Tarcea, întregul bulevard și-a schimbat înfățișarea și arată la standarde europene. 


Bulevardul 21 Decembrie, înainte și după modernizare. Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a declarat recent că, în opinia sa, nu există o diferență între Bruxelles, Munchen și Cluj-Napoca în ceea ce privește infrastructura: „Strada arată de nivel european, că ești la Munchen sau la Bruxelles sau că ești în Cluj, practic este aceeași infrastructură, cu sinceritate vă spun”, a declarat edilul la scurt timp de la finalizarea lucrărilor. 

Biserica Sf. Petru. Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Detalii tehnice:


- Benzile dedicate transportului în comun au fost extinse;

- Pistele pentru biciclete au fost amenajate pe fiecare tronson;

Bulevardul 21 Decembrie, zona Sora. Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

- Scuarul este localizat în locul fostei parcări din fața bisericii Sf. Petru;

- Standului de taxi (2 poziții pentru taxiuri electrice) este amenajat pe latura sud, în dreptul bisericii Sf. Petru;

Zona Regionala CFR. Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

- Plantări de arbori.

Tronsoanele supuse procesului de modernizare alcătuiesc B-dul 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ strada Buftea) și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).

Zona The Office. Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

Stație Sora. Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca
Regionala CFR. Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

Strada David Ferenc. Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca, realizate de Dan Tăuțan & Radu Pădurean

CITEȘTE ȘI:

Ce spune viceprimarul Tarcea despre rectificările care mai trebuie făcute pe Bulevardul 21 Decembrie? „Mai sunt detalii la care trebuie să se lucreze”

Filmare aeriană cu Bulevardul 21 Decembrie. Emil Boc: „Că ești la Munchen, la Bruxelles sau că ești în Cluj, practic e aceeași infrastructură”

FOTO. Cum arată Bulevardul 21 Decembrie 1989, după modernizare? Investiția depășește 42 milioane lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter