Administrație

Ce spune viceprimarul Tarcea despre rectificările care mai trebuie făcute pe Bulevardul 21 Decembrie? „Mai sunt detalii la care trebuie să se lucreze”

Bulevardul 21 Decembrie 1989 a intrat deja în faza de recepție. Deși a fost finalizat la timp, clujenii au sesizat diferite probleme în urma lucrărilor. Dan Tarcea spune că vor fi corectate.

Bulevardul 21 Decembrie 1989. Foto: Captură video - Legat de Cluj. Bulevardul 21 Decembrie 1989. Foto: Captură video - Legat de Cluj.

 

 


„Lucrările au fost finalizate în data de 30 aprilie, conform contractului. Nu este făcută recepția, deoarece procedura este una lungă. Colegii mei au început recepția. În prima etapă merg să vizualizeze pe teren ce nu este în regulă, transmit lista constructorului pentru a le remedia, urmând ca la final comisia de recepție să verifice toate elementele din zonă.

 


Aș vrea să spun că lucrările, în proporție mare sunt executate bine, corect, dar mai sunt detalii la care trebuie să se lucreze, detalii care, evident, contează și care vor fi remediate pentru ca lucrările să fie de bună calitate”, a declarat Dan Tarcea, vineri, într-o emisiune radio.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Întrebat de realizatorul emisiunii care au fost problemele sesizate, viceprimarul a enumerat câteva dintre acestea și a menționat că vor fi corectate.

„S-au sesizat denivelări, dalele nu sunt la același nivel, o cișmea se mișcă, doi arbori sau mai mulți nu corespund caietului de sarcini. Toată această chestiune este în proceduri care durează. Discutăm de o lucrare de peste 1,5 km de la un capăt la celălalt. De aceea, colegii mei sunt în fiecare zi pe teren și marchează fiecare zonă pentru a putea fi corectată”, a spus Tarcea.


Bicicliștii clujeni semnalează nereguli privind pistele

Pe grupurile de specialitate și pe rețele de socializare, mai mulți bicicliști s-au plâns de pistele de biciclete amenajate în cadrul proiectului, arătând că lățimea lor nu este suficientă raportat la standardele internaționale de amenajare a acestora, iar vopseaua cu care este acoperită pista este denivelată și nu are finețea pe care ar trebui să o aibă pentru folosirea ei.

Proiectul a vizat următoarele lucrări de intervenție:

– construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea pistelor pentru bicicliști,
– crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de închiriere de biciclete (bike sharing),
– construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone,
– plantarea de arbori, lucrări de realizare a sistemelor rutiere,
– lucrări de semaforizare.


Costurile pentru finalizarea lucrărilor pe Bulevardul 21 Decembrie au crescut cu aproximativ 3,4 milioane de lei, față de valoareaa estimată inițial. În 2018, consilierii locali au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici pentru lucrările la Bulevardul 21 Decembrie 1989 în cuantum de 56,3 milioane de lei cu TVA. Doi ani mai târziu, Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul de execuție cu SC Diferit SRL, în valoare de 41,7 milioane de lei fără TVA. Ulterior, a fost semnat un act adițional pentru o suplimentare a valorii inițial atribuite cu suma de 445 mii de lei fără TVA (majorare cu circa 1%), noua valoare a contractului devenind 42,2 milioane de lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI:

Filmare aeriană cu Bulevardul 21 Decembrie. Emil Boc: „Că ești la Munchen, la Bruxelles sau că ești în Cluj, practic e aceeași infrastructură”

Ultimele Stiri
abonare newsletter