Administrație

Tarifele din parcarea GOTO de la Aeroport rămân neschimbate, deocamdată. Votul în CJ a fost AMÂNAT. Care sunt motivele?

Tarifele de parcare de la GOTO rămân momentan nemajorate. Consilierii județeni au cerut amânarea votului și au arătat că majorarea este nejustificată.

Tarifele din parcarea GOTO de la Aeroport nu se majorează încă. Tarifele din parcarea GOTO de la Aeroport nu se majorează încă.

 

 


Proiectul prin care firma care administrează partea estică a parcării auto de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, GOTO Parking, a cerut Consiliului Județean Cluj, în calitate de proprietar al spațiului, majorarea tarifelor la parcare, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Cluj, de miercuri.

 


Acesta nu a fost însă aprobat, fiind amânat în cele din urmă cu un număr de 31 de voturi ale consilierilor județeni, după ce s-a decis că cererea GOTO nu este una justificată.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Consilierul județean USR Ionuț Florea a precizat în cadrul ședinței că majorarea prețurilor nu se justifică: „Riscăm să comitem o ilegalitate. Cei din cadrul firmei aduc ca argument inflația, creșterea cursului euro, investiții din 2019 ori pierderile din 2020. Toate acestea nu justifică o majorare de 54% în doi ani”.

Unul dintre motivele invocate de GOTO Parking pentru creșterea prețului a fost și faptul că tarifele au rămas neschimbate din anul 2020. Alin Tișe, președintele forului județean, a explicat că în baza contractului cu firma, există obligația Consiliului Județean de a analiza cererea.


„Noi avem obligația de a face această analiză în baza contractului, iar firma are dreptul de a solicita către noi acest lucru. Noi aici suntem puși să decidem dacă motivele invocate de ei justifică această majorare. Dacă se justifică se poate face majorarea la procentele solicitate de ei ori la alte procente. Dacă se decide majorarea, aceasta trebuie să fie făcută la acel procent pe care noi îl putem înțelege și care să provină dintr-o analiză corectă”, a spus Tișe, în cadrul ședinței de miercuri.

Proiectul a fost deocamdată amânat

Astfel, în urma dezbaterilor s-a decis amânarea votării proiectului și s-a cerut o analiză amănunțită în acest sens a comisiilor economice, juridice și de patrimoniu. De asemenea, s-a cerut firmei GOTO să pună la dispoziție „motivele clare care pot să stea la baza unei creșteri a tarifelor”.


„Aceste tarife nu sunt mici, față de alte tarife de parcări din oraș și nu cred că ar trebui majorate”, a precizat consilierulPSD Horea Chirteș.

Proiectul va fi repus pe ordinea de zi a următoarelor ședințe ale forului județean, conform președintelui Alin Tișe.

Sindicatul Aeroportului acuză o fraudă prin majorarea tarifelor

De asemenea, în legătură cu eventuala majorare a tarifelor, sindicaliștii din Aeroportul Cluj au trimis, marți, o scrisoare deschisă conducerii Consiliului Județean Cluj și mai multor reprezentanți ai statului prin care le solicită intervenția pentru a opri „o nouă pagubă în dauna Consiliului Județean Cluj”.

„Având în vedere punctul nr.6 de pe Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj convocată pentru data de 27.04.2022, ora 11.00, prin care conducerea Consiliului Județean Cluj împreună cu doamna Mariana Rațiu și doamna Simona Gaci doresc să mărească în mod nejustificat tarifele pentru o parcare total necorespunzătoare, vă rugăm să interveniți de urgență pentru a evită o nouă pagubă în dauna Consiliului Județean Cluj.

Menționăm ca acest contract nr. 29 / 17.08.2010 încheiat de către Consiliul Județean Cluj și firma  Goto Parking, reprezintă una dintre cele mai mari fraude din România”, au spus sindicaliștii, într-un comunicat transmis marți presei. 

Potrivit cererii firmei GOTO, motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea au rămas neschimbate din 14.11.2020, iar „în acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum”. Totodată, firma GOTO arată că „a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”.

Cum s-ar putea modifica tarifele?

Astfel, s-a cerut majorarea tarifelor după cum urmează:

  • 0 min – 5 min: rămâne gratuit;
  • 5 min – 10 min: 1 leu;
  • 10 min  – 30 min: 8 lei, față de 6 lei în prezent;
  • 30 min  – 60 min: 11 lei, față de 9 lei în prezent;
  • 60 min – 120 min: 23 lei, față de 18 lei în prezent;
  • 120 min – 300 min: 42 lei, față de 33 de lei în prezent;
  • 300 min – 24 ore: 72 lei, față de 57 de lei în prezent;
  • 24 ore – 2 zile: 152 lei, față de 121 de lei în prezent;
  • 2 zile – 7 zile: 265 lei, față de 210 lei în prezent;
  • 7 zile – 8 zile: 336 lei, față de 276 lei în prezent;
  • 8 zile – 15 zile: 513 lei, față de 407 lei în prezent.

CITEȘTE ȘI:

Sindicatul Aeroportului acuză o fraudă prin majorarea tarifelor la parcarea administrată de GOTO

GOTO majorează tarifele pentru parcarea de la Aeroport! Cât te va costa să lași mașina cât pleci în concediu?

Ultimele Stiri
abonare newsletter