Administrație

GOTO majorează tarifele pentru parcarea de la Aeroport! Cât te va costa să lași mașina cât pleci în concediu?

Firma care administrează partea estică a parcării auto de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, GOTO Parking, a cerut Consiliului Județean Cluj, în calitate de proprietar al spațiului, majorarea tarifelor la parcare.

GOTO majorează tarifele pentru parcarea de la Aeroport! Cât te va costa să lași mașina cât pleci în concediu? GOTO majorează tarifele pentru parcarea de la Aeroport! Cât te va costa să lași mașina cât pleci în concediu?

 

 


Potrivit cererii, motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea au rămas neschimbate din 14.11.2020, iar „în acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum”. Totodată, firma GOTO arată că „a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Cluj de miercuri, 27 aprilie.

 


Mărirea tarifelor în incinta parcării GOTO Parking este considerată necesară din mai multe motive. În primul rând, în contextul măsurilor determinate de criza COVID-19, s-a resimțit reducerea activității Aeroportului din Cluj-Napoca. În al doilea rând, de la ultimele modificări ale tarifelor de acces și staționare, a existat o creștere constantă și generalizată a prețurilor, ceea ce a afectat puterea de cumpărare. Creșterea costurilor este reflectată în procentele de creștere a inflației, prin creșterea cursului euro (cum este în cazul redevenței calculată prin raportarea la această valută), prin mărirea salariului minim pe economie (cum este cazul principalelor cheltuieli ale companiei, salarii, costurile de pază și costurile de asigurare a curățeniei), și creșterea prețurilor la utilități (energia electrică și gazul în special). 

Astfel, tarifele urmează să se modifice după cum urmează:


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
  • 0 min – 5 min: rămâne gratuit;
  • 5 min – 10 min: 1 leu;
  • 10 min  – 30 min: 8 lei, față de 6 lei în prezent;
  • 30 min  – 60 min: 11 lei, față de 9 lei în prezent;
  • 60 min – 120 min: 23 lei, față de 18 lei în prezent;
  • 120 min – 300 min: 42 lei, față de 33 de lei în prezent;
  • 300 min – 24 ore: 72 lei, față de 57 de lei în prezent;
  • 24 ore – 2 zile: 152 lei, față de 121 de lei în prezent;
  • 2 zile – 7 zile: 265 lei, față de 210 lei în prezent;
  • 7 zile – 8 zile: 336 lei, față de 276 lei în prezent;
  • 8 zile – 15 zile: 513 lei, față de 407 lei în prezent.

GOTO Parking a preluat în administrare parcarea aeroportului din Cluj în iunie 2019. Potrivit Apuseni.info, parcarea GOTO Parking a fost utilizată, în 2021, de aproximativ 394.000 de șoferi, față de 333.104 de tichete emise în 2020. Tim În anul 2022, reprezentanții GOTO Parking se așteaptă ca numărul de mașini parcate să își continue trendul ascendent și să atingă pragul de 500.000 de tichete emise.

Parcare cu tarife mici pe termen lung, administrată de Aeroport


Tot în incinta aeroportului, în partea vestică, există o parcare administrată de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, independent de parcarea administrată de societatea GOTO Parking. Parcarea este situată în perimetrul aeroportuar, pe partea de Vest a Terminalelor Sosiri și Plecări. 

Clienții aeroportului pot găsi aici prețuri accesibile pentru servicii de parcare pe termen mediu și lung, disponibilitatea locurilor de parcare cu acces facil, parcarea fiind situată în perimetrul aeroportuar și ofertă adaptată nevoilor pasagerilor. 


Tarifele pentru servicii de parcare pe termen mediu și lung sunt, după cum urmează:

- 25 lei/zi;
- 35 lei/ 2 zile;
- 80 lei/ 2-7 zile;
- 130 lei/ 7-14 zile;
- 180 lei/ lună.

Abonament parcare sejur turistic

- abonament pe 8 zile - 80 de lei;
- abonament pe 15 zile - 130 lei.

Abonament parcare pe termen lung

- abonament 6 luni - 800 de lei;
- abonament 12 luni - 1.500 de lei.

La tarifele și prețurile abonamentelor de mai sus, se adaugă cota legală de TVA.

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul Internațional Cluj, „pe drumul cel bun”. David Ciceo: „Aeroportul a reușit să devină unul de referință pentru Europa de Sud-Est”

Ultimele Stiri
abonare newsletter