Administrație

Au început lucrările pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, zona dealului Oiejdea. Lotul ar fi trebuit dat în folosință în 2021

Au început lucrările pe Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, în zona alunecării de la dealul Oiejdea.

Au început lucrările pe Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, în zona alunecării de la dealul Oiejdea. Foto: Captură ecran video Facebook/ DRDP Cluj. Au început lucrările pe Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, în zona alunecării de la dealul Oiejdea. Foto: Captură ecran video Facebook/ DRDP Cluj.

 

 


Lucrările sunt realizate de constructorul grec, Aktor, iar conform promisiunilor făcute de acesta, lotul 2 din Autostrada A10 Sebeș – Turda ar fi trebuit dat în folosință în 2021.

 


„Constructorul grec, Aktor, trebuie să finalizeze lucrările de consolidare a versantului, pentru a putea pune în circulație, la profil de autostrada, sectorul de drum pe care acum se circulă în regim de DN”, a arătat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Probleme pe șantierul A10 Turda - Sebeș

La începutul anului 2021, mai multe zone pe loturile 1 și 2 pe A10 Turda - Sebeș s-au surpat din cauza solului argilos.


De asemenea, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura arătau acum aproximativ un an că Aktor are probleme de ordin financiar din cauza unui conflict intern între acționarii principali. Constructorul ar fi pus la dispoziție doar 4.000 de litri de motorină utilajelor care își desfășurau activitatea într-o zi lucrătoare.

CITEȘTE ȘI:

Care este stadiul lucrărilor pe Autostrada Transilvania, între Zimbor și Poarta Sălajului? Am putea circula pe acest lot doar în 2024. VIDEO

Lucrările pe A3 Nădășelu-Zimbor, 25% finalizate la un an de la începerea șantierului. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter