Administrație

Autorizație de construire pentru Centrul Integrat de Transplant! Urmează să fie lansată licitația. Valoarea proiectului, 200 de milioane euro

Autorizația de construire pentru Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca a fost emisă vineri, 18 februarie.

A fost emisă autorizația de construire pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj. A fost emisă autorizația de construire pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj.

 

 


Consiliul Județean Cluj  anunță că licitația pentru execuția lucrărilor Centrului de Transplant urmează să fie demarată în termen de două luni.

 


Obiectivul medical ar urma să fie unul unic în România, precum și în sud-estul Europei.

Lucrările, executate în termen de trei ani

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a precizat că lucrările vor dura trei ani de zile.


„Țelul meu este ca până la finele anului să fie demarată execuția efectivă. Dacă lucrurile merg bine, în circa trei ani de zile, construcția Centrului Integrat de Transplant va fi finalizată”, a declarat Alin Tișe.

Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca va fi construit pe un teren în suprafață de peste 74.000 mp, situat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, pe strada Hașdeu nr. 6.


Clădirea spitalului va cuprinde 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitate de transfuzii și recoltare sânge, cabinete medicale și săli de cercetare și heliport. De asemenea, unitatea medicală va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți.

Proiectul, finanțat prin PNRR

Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 200 de milioane euro, fiind inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.


Conform forului administrativ județean, investiția „va poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa”.

CITEȘTE ȘI:

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj, primul din Sud-Estul Europei

Ultimele Stiri
abonare newsletter