Administrație

Licitațiile pentru electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, suspendate

Licitația pentru modernizarea celor 166 kilometri de cale ferată între Cluj Napoca şi Episcopia Bihor a fost suspendată, după ce firma bucureşteană Metroul SA a depus o contestaţie.

Licitațiile pentru electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, suspendate

 

 


Licitația pentru modernizarea căii ferate Cluj Napoca-Episcopia Bihor, loturile 3 și 4, a fost suspendată, la mai puțin de o lună de la lansarea sa. Aceeași soartă o va avea zilele acestea și licitația pentru loturile 1 și 2, lansată pe 1 ianuarie. Cele două proceduri de achiziție au o valoare estimată cumulată de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

 


Contestație depusă de Metroul SA

Contestația a fost depusă de compania de proiectare Metroul SA:


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„S-a depus o contestație, pe partea de proiectare, din partea companiei Metroul SA, iar Consiliul Național de Socuționare a Contestațiilor (CNSC) a decis suspendarea procedurii. Compania a cerut extinderea cu 60 de zile a termenului limită pentru depunerea ofertei și acceptarea experienței similare din domeniul proiectării lucrărilor de metrou”, a declarat pentru publicația Club Feroviar un înalt responsabil al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.


Sursa citată a precizat că și licitația pentru loturile 1 și 2 urmează să fie suspendată, deoarece Metroul SA a depus și acolo o contestație, invocând aceleași motive.

Motivele invocate în contestaţii se referă la obligarea CFR SA de a extinde termenul limită pentru depunerea ofertelor şi acceptarea ca „experienţă similară” şi experienţa din domeniul proiectării lucrărilor de metrou.


Licitația, lansată în ianuarie

Amintim că CFR Infrastructură a publicat pe 6 ianuarie 2022 anunțul de licitație pentru „Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca– Oradea – Episcopia Bihor”, Lot 3 Poieni - Aleșd și Lot 4 Aleșd – Frontieră Ungaria, cu o valoare estimată a lucrărilor de 4,6 miliarde de lei (aproape un miliard de euro). Pe 1 ianuarie 2022, CFR SA a publicat anunțul de licitație pentru„Electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”, Lot 1 Cluj-Napoca – Aghireș si Lot 2 Aghireş – Poieni, cu o valoare estimată a lucrărilor de 2,98 miliarde de lei. 

Traseul de cale feratǎ proiectat se va desfǎşura, în general, pe amplasamentul existent al liniei CF, cu excepția tronsoanelor compuse din aliniamente şi curbe ce nu asigurǎ retrasarea liniei cu parametrii ce permit circulația trenurilor de cǎlǎtori cu viteza de 160 km/h.

CITEȘTE ȘI:

Electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, aprobată de Guvern. Trenurile vor putea circula cu 160 km/oră!

Aproape 3 miliarde de lei, costul primelor două tronsoane din modernizarea căii ferate Cluj–Episcopia Bihor. A fost lansată licitația

Ultimele Stiri
abonare newsletter