Administrație

Boc are încredere în Grindeanu că nu va pune piedici la realizarea metroului: „Sunt proiecte ale României, nu ale unui partid”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat vineri că nu are îndoieli că noul ministru al Transporturilor din partea PSD, Sorin Grindeanu, va face tot ce îi stă în putință să ajute realizarea proiectelor de la Cluj, inclusiv cel al metroului.

Emil Boc crede că nu vor fi probleme de la noul Guvern pentru realizarea metroului. Emil Boc crede că nu vor fi probleme de la noul Guvern pentru realizarea metroului.

„Nu am avut încă nicio discuție cu domnul Grindeanu, trebuie să lăsăm să se usuce cerneala pe decretul de numire. Dar, aceste proiecte sunt ale României, nu sunt ale unui partid sau altul, iar miniștrii care sunt acolo trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a le pune în practică. Noi ne-am făcut datoria și am urmat toți pașii necesari ca proiectele să fie împinse până în faza în care Guvernul să le ducă la nivelul următor”, a declarat edilul, vineri, la un post de radio local.

El a precizat că proiectul Centurii Metropolitane de la Cluj are termen începutul anului viitor, însă pasajul de la Tăietura Turcului și metroul sunt deja „în faza de guvern” și urmează să se treacă la faza de organizare a licitației publice. Cele două din urmă proiecte sunt cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a reamintit primarul.


„Am încredere că acest guvern, indiferent de miniștrii care sunt într-o perioadă sau alta la conducerea Ministerului Transporturilor, va face tot ce îi stă în putință să implementeze proiectele de la Cluj, pentru că și noi, clujenii, ne-am mobilizat. Nu am din perspectiva aceasta îndoieli că lucrurile nu o să meargă în direcția corectă”, a mai spus Emil Boc.

Noul Guvern a fost învestit, joi, 25 noiembrie, iar în funcția de ministru al Transporturilor se află în acest moment Sorin Grindeanu, din partea PSD.

CITEȘTE ȘI:

Ce părere au clujenii despre metrou? Opinii pro și contra în comunitate. Are nevoie Clujul de un asemenea proiect?

Ultimele Stiri
abonare newsletter