Administrație

Boc: „Clujul, un ecosistem important de digitalizare datorită talentelor, mediului de afaceri și administrației locale”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a vorbit, miercuri, într-o intervenție în cadrul dezbaterii „Economia Digitală: România în Deceniul Digital European” despre inovare și digitalizare, atât în plan local, la Cluj, cât și la nivel național.

La Cluj are loc dezbatarea „Economia Digitală: România în Deceniul Digital European”. La Cluj are loc dezbatarea „Economia Digitală: România în Deceniul Digital European”.

„Clujul este un ecosistem extrem de important de inovare și digitalizare, în primul rând datorită mediului de afaceri și a talentelor de la Cluj, în parteneriat, evident, și cu administrația locală. Domnul Băltărețu a reușit să intuiască și să propună să fim la Cluj în aceste momente.

Dacă România are o șansă să fie competitivă cu adevărat în Europa, este șansa aceasta a inovării și digitalizării. N-o să fim mai buni ca nemții la mașini sau ca francezii la vinuri, dar cu siguranță prin talente, resurse și infrastructură putem fi în domeniul inovării și al digitalizării, iar slujbele bine plătite ale viitorului de aici vin. Este singura resursă nelimitată a planetei”, a spus primarul.


Boc, inspirat de modelul Estoniei

Edilul a precizat că în plan local, la Cluj, direcția pe care și-o dorește din punct de vedere al digitalizării urmărește ca locuitorii să fie nevoiți să se deplaseze la primărie doar atunci când este vorba de căsătorie, divorț ori transferul unei locuințe: „Estonia a reușit, noi de ce nu am reuși”, a spus Boc.

Dezbaterea este organizată de deputatul USR Viorel Băltărețu, în numele Comisiei de Afaceri Europene a Camerei Deputaților, în cadrul acesteia fiind oferite soluții pentru tranziția la economia digitală a României.


La eveniment participă membri ai Comisiei, antreprenori, reprezentanți ai societății civile și ai administrației publice și experți în digitalizare.

CITEȘTE ȘI:

Amenzile de la Poliția Locală, plătite online cu codul QR. Emil Boc: „Un nou pas pentru digitalizare” VIDEO

Care sunt realizările lui Boc din mandatul actual de primar? Studii pentru Centura Metropolitană, creșe, „digitalizarea” Primăriei și alte planuri de viitor

Ultimele Stiri
abonare newsletter