Administrație

Emil Boc, despre relansarea licitației pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane: „Este o licitație mare, complexă, nu ne lăcomim să cerem doar 30 de zile”

O nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a fost lansată.

A fost lansată o nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane| Foto: Emil Boc - Facebook A fost lansată o nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane| Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


O nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a fost publicată în SEAP, pe 5 iulie. 
 

Durata contractului de 4.118.656.211,60 lei este de 48 de luni. Termenul limită de depunere a ofertelor este 03.10.2024. 


Prezent la un post de radio local, primarul Emil Boc s-a declarat încântat de faptul că au trecut peste validarea ANAP.

„Partea plină a paharului este că am trecut peste validarea ANAP, termenul este de 3 luni de zile pentru depunerea ofertelor, 3 octombrie 2024. Este o licitație mare, complexă, nu ne lăcomim să cerem doar 30 de zile. M-am bătut ca acest proiect să fie făcut de experți. M-am bătut să aduc peste 1,2 miliarde de euro. Dacă cineva poate să găsească o vină primarului. La mine nu există nu se poate. Există se poate, în condițiile legii. Vom vedea cum evoluează, vă vom informa la momentul potrivi. Acum nu mai există perioada de început de PNRR, când toată lumea își alegea ce e mai ușor, acum ar trebui să fie mai multe firme doritoare”, a declarat Emil Boc.


La finalul lunii mai, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma CON-A Operations privind decizia de anulare a licitației pentru realizarea tronsonului 2 al centurii metropolitane.

CNSC a respins contestația/ Sursa: CNSC

În aprilie, Primăria Cluj-Napoca a fost obligată să anuleze licitația pentru că oferta depusă de CON A depășea valoarea stabilită cu circa 30%, iar legea permitea maxim 15%.


Imediat, asocierea formată din firmele CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden, a depus contestație la CNSC privind anularea licitației pentru cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane din Cluj-Napoca

„Singurul ofertant nu a putut merge mai departe pentru că oferta este neconformă și a fost declarată inadmisibilă. S-a ajuns aici pentru că orice ofertă trebuie să se încadreze în valoarea estimată. Legea dă posibilitatea, în mod excepțional, ca valoarea maximă să fie majorată cu 15%. Aceasta, dacă toți ofertanții au depășit valoarea cu maximum 15%”, a explicat primarul Emil Boc.


Decizia CNSC a fost „respingere pe fond” și a dus la reluarea licitației.

CITEŞTE ŞI
OFICIAL. Au început lucrările în teren la Centura Metropolitană Cluj. Emil Boc: „Marile proiecte ale Clujului intră în faza de implementare”.

Valoarea proiectului centurii metropolitane a fost majorată deja, tocmai pentru a permite continuarea procedurilor de licitație. Agenția Națională de Achiziții Publice nu a avizat creșterea costurilor cu 30% a proiectului centurii metropolitane. 

Proiectul centurii metropolitane Cluj a fost licitat în două etape. Valoarea totală a investiției ajunge la 8,6 miliarde de lei cu TVA. Faza 1 va presupune costuri de 6,1 miliarde de lei, iar Faza II – 2,5 miliarde de lei. Durata de execuție a lucrărilor pentru fiecare fază a proiectului este de 4 ani, iar termenul total al lucrărilor este estimat la 8 ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A fost lansată o nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Lucrările, evaluate la peste 4 miliarde de lei.

Licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane, aproape de relansare. Emil Boc: „Este o chestiune de zile, dacă nu de ore”

Ultimele Stiri
abonare newsletter