Administrație

A fost lansată o nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Lucrările, evaluate la peste 4 miliarde de lei.

O nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a fost lansată.

A fost lansată o nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Lucrările, evaluate la peste 4 miliarde de lei. | Foto: Emil Boc - Facebook A fost lansată o nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Lucrările, evaluate la peste 4 miliarde de lei. | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


O nouă licitaţie pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a fost publicată în SEAP, pe 5 iulie. 

 


Durata contractului de 4.118.656.211,60 lei este de 48 de luni. Termenul limită de depunere a ofertelor este 03.10.2024. 

La finalul lunii mai, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma CON-A Operations privind decizia de anulare a licitației pentru realizarea tronsonului 2 al centurii metropolitane.


CNSC a respins contestația/ Sursa: CNSC

În aprilie, Primăria Cluj-Napoca a fost obligată să anuleze licitația pentru că oferta depusă de CON A depășea valoarea stabilită cu circa 30%, iar legea permitea maxim 15%.

Imediat, asocierea formată din firmele CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden, a depus contestație la CNSC privind anularea licitației pentru cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane din Cluj-Napoca


„Singurul ofertant nu a putut merge mai departe pentru că oferta este neconformă și a fost declarată inadmisibilă. S-a ajuns aici pentru că orice ofertă trebuie să se încadreze în valoarea estimată. Legea dă posibilitatea, în mod excepțional, ca valoarea maximă să fie majorată cu 15%. Aceasta, dacă toți ofertanții au depășit valoarea cu maximum 15%”, a explicat primarul Emil Boc.

Decizia CNSC a fost „respingere pe fond” și a dus la reluarea licitației.


CITEŞTE ŞI
OFICIAL. Au început lucrările în teren la Centura Metropolitană Cluj. Emil Boc: „Marile proiecte ale Clujului intră în faza de implementare”.

Valoarea proiectului centurii metropolitane a fost majorată deja, tocmai pentru a permite continuarea procedurilor de licitație. Agenția Națională de Achiziții Publice nu a avizat creșterea costurilor cu 30% a proiectului centurii metropolitane. 

Proiectul centurii metropolitane Cluj a fost licitat în două etape. Valoarea totală a investiției ajunge la 8,6 miliarde de lei cu TVA. Faza 1 va presupune costuri de 6,1 miliarde de lei, iar Faza II – 2,5 miliarde de lei. Durata de execuție a lucrărilor pentru fiecare fază a proiectului este de 4 ani, iar termenul total al lucrărilor este estimat la 8 ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane, aproape de relansare. Emil Boc: „Este o chestiune de zile, dacă nu de ore”

OFICIAL. Au început lucrările în teren la Centura Metropolitană Cluj. Emil Boc: „Marile proiecte ale Clujului intră în faza de implementare”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter