Administrație

Dan Tarcea a verificat lucrările de la Park & Ride-ul de la Aeroport: „Sunt realizate în proporție de 60%”

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a verificat în teren lucrările la obiectivul Park & Ride.

Lucrări la obiectivul Park & Ride | Foto: Dan Ştefan Tarcea – captură video - Facebook Lucrări la obiectivul Park & Ride | Foto: Dan Ştefan Tarcea – captură video - Facebook

 

 


Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a verificat în teren lucrările la obiectivul Park & Ride. Stadiul lucrărilor este de aproximativ 60%. În cadrul Park & Ride-ului se vor construi 863 de locuri de parcare. 

Lucrări la obiectivul Park & Ride | Foto: Dan Ştefan Tarcea – captură video - Facebook

„Discutăm despre un obiectiv care are 863 de locuri de parcare. Vor fi parcări pentru microbuze, pentru autobuzele care aduc cetăţenii în interiorul municipiului. Va fi şi un loc care va putea fi folosit de către cei care vin cu maşinile din altă parte a oraşului. Îşi vor putea lăsa maşinile şi de la Park & Ride vor putea lua mijloace de transport în comun pentru a merge în Cluj-Napoca. În acest moment avem o realizare de aproximativ 60% din Park & Ride. Se lucrează la partea de infrastructură. Avem deja o parte care este gata la stradul de binder. Sunt deja şi arborii plantaţi, o parte din ei. În final vom avea 280 de arbori care vor fi plantaţi. Există şi un terminal de tip autogară. Va fi utilizat de cei care folosesc mijloacele de transport în comun. Termenul de finalizare al acestui Park & Ride este sfârşitul acestui an. Nu avem în acest moment motive de îngrijorare că nu se finalizează lucrările. Sunt peste 60 de muncitori în zonă. Se lucrează pe toate palierele. Se lucrează şi la relocarea utilităţilor. Vom începe în aproximativ 2 luni şi la partea de infrastructură stradală. Va exista un sens giratoriu care va facilita intrarea şi ieşirea din Park & Ride”, a transmis Dan Tarcea pe pagina de Facebook.


Lucrări la obiectivul Park & Ride | Foto: Dan Ştefan Tarcea – captură video - Facebook

Peste 860 de locuri de amenjare vor fi disponibile

În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare:
- 37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități
- 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride
- 788 locuri de parcare pentru autovehicule
- 8 peroane pentru autobuze

În privința reamenajării străzii Traian Vuia, proiectul cuprinde zona de acces în Park&Ride, sensul giratoriu, trotuare, respectiv relocare stație pentru transportul în comun.


Valoarea estimată / atribuire: 14.633.392 euro (TVA inclus). Licitația a fost atribuită către TCI Contractor General S.A. Durata contractuală de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au început lucrările la Park & Ride-ul de la Aeroport. Investiție de peste 14,5 milioane de euro

Economie la bugetul local. Proiectul Park&Ride-ului de la Aeroport, finanțat prin fonduri europene

„Cale liberă” pentru park&ride-ul de la Aeroport. Peste un an trebuie să fie gata!

Ultimele Stiri
abonare newsletter