Administrație

„Cale liberă” pentru park&ride-ul de la Aeroport. Peste un an trebuie să fie gata!

Primarul Emil Boc a anunțat că licitația pentru execuția lucrărilor la park & ride-ul de la Aeroport a fost finalizată. TCI Contractor General „pune mâna” pe contractul de peste 12 milioane de euro.

„Cale liberă” pentru park&ride-ul de la Aeroport. FOTO: Facebook/ Emil Boc „Cale liberă” pentru park&ride-ul de la Aeroport. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Lucrările la park & ride-ul de la Aeroport pot începe. Primarul Emil Boc a anunțat că licitația a fost finalizată, iar contractul a fost atribuit firmei TCI Contractor General SA. 

 


Durata lucrărilor este de un an de la emiterea ordinului de începere, iar valoarea contractului, de peste 12 milioane de euro.

„Licitația pentru obiectivul «Park & Ride» în zona străzii Traian Vuia a fost finalizată. Câștigătorul desemnat este TCI Contractor General SA. Valoarea atribuită pentru execuția lucrărilor este de 60.869.993,16 lei. Primăria municipiului Cluj-Napoca a obținut autorizația de construire pentru execuția lucrărilor. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni. 


Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare. Pentru mijloacele de transport se vor organiza stații echipate cu dotările și infrastructura necesară desfășurării activităților specifice. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 - clădire terminal și copertinã, Corp C2 - copertină autocare și piațetă publică. Accesul va fi asigurat din strada Traian Vuia către platfoma pentru staționare și către zona de autogara”, a transmis primarul Emil Boc. 

Dimensiunea verde este evidențiată și în acest proiect prin crearea și amenajarea spațiilor verzi perimetrale și între locurile de parcare. În incinta amenajată au fost prevăzute 863 de locuri de parcare, din care:


- 37 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati
- 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride
- 788 locuri de parcare pentru autovehicule
- 8 peroane pentru autobuze.

În cadrul proiectului, va fi amenajat accesul din strada Traian Vuia, iar stația de autobuz va fi relocată.


„În acest moment, colegii mei din Primărie lucrează la documentația tehnică privind obținerea autorizației de construire pentru proiectul «Reamenajare stradă Traian Vuia» care cuprinde zona de acces în Park & Ride, sensul giratoriu, trotuarele și relocarea stației pentru transportul în comun”, a mai arătat Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „La Park&Ride putem începe lucrările, dacă nu sunt contestații”. Licitație atribuită pentru mega-parcarea de 860 de locuri de pe Traian Vuia

Ultimele Stiri
abonare newsletter