Administrație

Castelul Bánffy din Răscruci, o atracție aparte pe harta turismului din Transilvania. Aproape 5.000 de vizitatori au trecut pragul Castelului cu ocazia Săptămânii Porților Deschise.

Aproape 5.000 de vizitatori au trecut pragul Castelului Bánffy din Răscruci, cu ocazia Săptămânii Porților Deschise.

Castelul Bánffy din Răscruci, o atracție aparte pe harta turismului din Transilvania|Foto: Consiliul Județean Cluj Castelul Bánffy din Răscruci, o atracție aparte pe harta turismului din Transilvania|Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Săptămâna trecută, în perioada 3 – 10 iunie, Consiliul Județean Cluj a organizat Săptămâna Porților Deschise la Castelul Bánffy din Răscruci, ocazie cu care persoanele interesate au avut posibilitatea de a vizita gratuit acest renumit monument istoric, obiectiv de patrimoniu aflat în proprietatea județului Cluj.

CITEȘTE ȘI: 
Săptămâna Porților Deschise la Castelul Bánffy din Răscruci. Castelul și-a recăpătat strălucirea în urma lucrărilor de restaurare.

Castelul Bánffy din Răscruci, o atracție aparte pe harta turismului din Transilvania|Foto: Consiliul Județean Cluj

Astfel, pe parcursul celor opt zile, nu mai puțin de 4.911 vizitatori au trecut pragul castelului și au admirat această veritabilă perlă arhitecturală, cei mai mulți dintre aceștia fiind înregistrați duminică, 9 iunie, respectiv 1.561.


 „Ne bucură în mod deosebit reacția miilor de clujeni și turiști care au vizitat castelul în aceste zile și care s-au declarat mai mult decât impresionați de calitatea lucrărilor, de atenția acordată tuturor detaliilor și de efortul depus pentru a-l readuce cât mai aproape de forma sa inițială. Castelul din Răscruci are o importanță istorică și culturală deosebită pentru întreaga zonă a Transilvaniei. Am modernizat obiectivul cu scopul de a îl reda comunității, în toată splendoarea sa de odinioară, de a impulsiona turismul și, implicit, pentru a contribui la o și mai accelerată dezvoltare a acestei părți a  județului”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În urma lucrărilor de restaurare, conservare și punere în valoare derulate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, Castelul Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea.


Sursa: Consiliul Județean Cluj

Lucrările au vizat atât zidurile interioare și exterioare ale castelului, compartimentările, finisajele, instalațiile de utilități, cât și componentele artistice, precum tâmplăriile, ornamentica, finisajele din lemn și lemn pictat, mobilierul, șemineul, sobele de teracotă, vitraliile, inscripțiile etc.

De asemenea, a fost restaurat și parcul castelului, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea lacului din incintă. Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare peisagistică și de plantare de arbori și au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Castelul Bánffy din Răscruci, un „giuvaier” arhitectural redat publicului. Alin Tișe: „O realizare a tuturor clujenilor”.

Săptămâna Porților Deschise la Castelul Bánffy din Răscruci. Castelul și-a recăpătat strălucirea în urma lucrărilor de restaurare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter