Administrație

O nouă anulare a licitației pentru centura ocolitoare. Viorel Băltărețu (USR) îl acuză pe Boc de secretomanie și ineficiență.

Prezent în ședința de Consiliu Local de după anunțul oficial al anulării celei de-a doua licitații pentru centura ocolitoare a municipiului, deputatul Viorel Băltărețu a acuzat administrația locală de secretomanie și lipsă de reacție.

Viorel Băltărețu, deputat USR/Foto: Viorel Băltărețu Viorel Băltărețu, deputat USR/Foto: Viorel Băltărețu

 

 


Primăria se face vinovată de lipsă de transparență și un management ineficient al proiectului. Pe de o parte, anunțul oficial al anulării licitației a ajuns azi doar la câteva ziare clujene, fără nicio explicație despre motivele anulării. Apoi, i-au trebuit Primăriei mai mult de 5 luni să analizeze unica ofertă prezentă în licitație, pentru a decide anularea ei, fără să prezinte și motivele”, a susținut Viorel Băltărețu. 

Timp pierdut pentru realizarea centurii metropolitane a Clujului

Candidat la Primăria Cluj-Napoca, deputatul clujean a arătat că centura Bihariei a atras la licitație 6 ofertanți, iar inelul metropolitan al Oradei, 9 ofertanți. El a argumentat că documentația proastă pregătită de echipa din primărie e cauza principală a lipsei interesului constructorilor pentru centura Clujului. 


CITEȘTE ȘI: 
Viorel Băltărețu (USR): „Prioritatea mea este realizarea Centurii Metropolitane cât mai repede”

„În studiul de fezabilitate era inclusă toată centura, de la Căpuș la Apahida - 1.4 miliarde de euro. Nu ați reușit să gasiți o soluție de finanțare. V-am propus mai multe variante, pentru cei 400 milioane de euro care lipseau, ca să scoatem toată centura la licitație o singură dată. Ați tăiat proiectul cu regula de trei simplă și l-ați împărțit în bucățele, ne-am trezit la sfârșit că nu vin constructorii. Nu sunteți în stare să puneți prețurile și condițiile corecte”, a arătat Băltărețu.

Am pierdut foarte mult timp, eu nu mai am încredere că puteți duce acest proiect la finalizare”, a concluzionat deputatul. El a adresat primarului o nouă invitație de a participa la dezbaterile ce au loc în această perioadă între candidații la primărie, la care, în mod tradițional, Emil Boc nu ia parte.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viorel Băltărețu (USR), candidat la Primăria Cluj-Napoca: „Am intrat în politică, pentru că m-am săturat. Avem puterea să facem schimbări”

abonare newsletter