Administrație

Lucrări pe DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor, unde ploile au adus pietriș și pământ pe carosabil.

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumurile de munte din județ.

Lucrări pe DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor. FOTO: CJ Cluj Lucrări pe DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor. FOTO: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor. Acestea vizează sectorul de drum în lungime de aproape 4 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 35+375 și 39+060.

 


„Desfășurăm, concomitent, lucrări pe mai multe drumuri județene, astfel încât circulația rutieră să se realizeze în condiții normale și de siguranță, la nivelul întregului județ. Ne propunem, astfel, să menținem drumurile județene în cele mai bune condiții, chiar dacă natura și vremea se dovedesc uneori potrivnice, mai ales în zona de munte”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Viiturile au adus pietriș pe carosabil

Necesitatea executării acestor lucrări de întreținere a fost determinată de alunecările de teren de pe versanți și de viiturile înregistrate la sfârșitul anului trecut.


Urmează a fi derulate, astfel, operațiuni constând în înlăturarea criblurii de pe carosabil, degajarea pământului și a materialului pietros rezultat în urma alunecărilor de teren de pe versanți și a viiturilor, desfundarea și curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, decolmatarea camerelor de cădere, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea de parapete deteriorate.

Lucrările sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean.


Reamintim, în acest context, faptul că sectorul de drum Doda Pilii – Ic Ponor, situat pe raza județului Cluj, a fost asfaltat până la limita judeţului, în cadrul unor lucrări de modernizare şi reabilitare derulate de Consiliul Judeţean Cluj.  Sectorul de drum Ic Ponor – Padiş, rămas neasfaltat, nu se situează pe raza judeţului Cluj şi, deci, nu face parte din reţeaua de drumuri administrată de Consiliul Judeţean Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenționare meteo. Ploi și intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor țării. Cod galben de ninsori la munte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter