Administrație

Finanțare nerambursabilă de peste 7 milioane de euro pentru proiectele culturale și sportive din Cluj-Napoca

Proiectele culturale și sportive din Cluj vor beneficia în acest an de peste 7 milioane de euro finanțări nerambursabile, cu 25% mai mult decât anul trecut.

Finanțări nerambursabile de peste 7 milioane de euro pentru proiectele culturale, sportive și sociale din Cluj-Napoca/Foto: Emil Boc Facebook.com Finanțări nerambursabile de peste 7 milioane de euro pentru proiectele culturale, sportive și sociale din Cluj-Napoca/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În acest an, sectorul cultural, sportiv și social din Cluj-Napoca vor beneficia de finanțări nerambursabile de la bugetul local în valoare de 38 de milioane de lei/circa 7,6 milioane de euro. 

 


Creșterea sumei alocate organizațiilor non-guvernamentale prin acest program față de anul 2023 este de 25%. 

Proiectele culturale și sportive din Cluj-Napoca, susținute prin fonduri nerambursabile

Primăria a anunțat acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, precum și proiecte sportive. Perioada de depunere a proiectelor: 20 februarie - 20 martie 2024.


„În 2024 finanțările nerambursabile pentru cultură, sport și domeniul social cresc cu 25% față de anul anterior. 

CITEȘTE ȘI: 
Mai mulți bani în 2023 pentru evenimentele sportive, culturale și proiectele sociale. Primăria pune la bătaie peste 6 milioane euro

Bugetul alocat este de 16.200.000 lei pentru proiecte culturale (dintre care 700.000 de lei pentru proiecte cu caracter social) și 21.875.000 lei pentru proiectele structurilor sportive. Finanțarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului”, potrivit unei informări publicate de primarul Clujului Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 


Ce tipuri de proiecte pot obține finanțare

Proiectele culturale pot fi depuse pentru unul dintre următoarele domenii/linii de program:
- Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;
- Proiecte de tineret;
- Proiecte culturale regionale;
- Proiecte culturale locale;
- Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”;
- Proiecte care respectă obiectivele Misiunii UE "100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030" - tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice;
- Proiecte culturale „Anul Avram Iancu”;
- Proiecte cu caracter social.


La capitolul sport vor fi finanțate activitățile/acțiunile care se încadrează în programele „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”.

Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a alocat 6,2 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru cultură, sport și proiectele sociale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectele sportive și culturale din Cluj în 2023. „U” Cluj ar putea încasa 10 milioane de lei din partea Primăriei

Ultimele Stiri
abonare newsletter