Actualitate

Proiectele sportive și culturale din Cluj în 2023. „U” Cluj ar putea încasa 10 milioane de lei din partea Primăriei

Bugetul alocat pentru proiectele din domeniile cultură, social și sport este cu 20% mai mare în acest an decât în 2022. Proiectele depuse de asociații pentru obținerea fondurilor nerambursabile însumează aproape 70 de milioane de lei.

Fonduri nerambursabile pentru proiectele culturale/sociale și sportive din Cluj-Napoca, în 2023/captură foto: FC Universitatea Cluj Facebook.com Fonduri nerambursabile pentru proiectele culturale/sociale și sportive din Cluj-Napoca, în 2023/captură foto: FC Universitatea Cluj Facebook.com

 

 


În februarie 2023, Primăria anunța acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pe anul 2023 pentru proiecte culturale/sociale și activităţi/acţiuni sportive.

 


Potrivit datelor publicate de autorități, proiectele depuse pentru obținerea finanțării nerambursabile în 2023 de asociațiile culturale din Cluj-Napoca sunt în valoare de 37 de milioane de lei. 

Primăria anunța pentru acest an un buget generos destinat proiectelor culturale și sociale: 


  • 12.400.000 lei pentru proiecte culturale 
  • 500.000 de lei pentru proiecte cu caracter social

Spre exemplu, Fundația Dumitru Fărcaș solicită acordarea unei sume de 880.000 de lei pentru desfășurarea Festivalului Dumitru Fărcaș în perioada mai-decembrie 2023.

De asemenea, Asociația Zilele Culturale Maghiare din Cluj solicită acordarea unei sume de 885.000 de lei pentru ediția cu numărul 14 a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, pentru intervalul de timp aprilie-octombrie 2023. 


Asociația Festivalul de Film Transilvania (TIFF) solicită 2 milioane de lei pentru desfășurarea ediției din acest an Transilvania Internațional Film Festival (Ediția 22).

În total, asociațiile clujene solicită fonduri nerambursabile în valoare de 37,070,116 Lei. 


Lista completă a proiectelor depuse pentru finanțare

„U” Cluj ar putea încasa 10 milioane de lei din partea Primăriei Cluj-Napoca în 2023

Și asociațiile sportive au solicitat fonduri Primăriei pentru derularea proiectelor cu caracter sportiv pentru anul în curs. 

În februarie 2023, autoritățile anunțau că pentru activitățile/acțiunile sportive din cadrul programelor „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți” vor fi finanțate proiecte în valoare totală de 17.500.000 lei.

Spre exemplu, Universitatea Cluj ar putea încasa 10 milioane de lei, conform cererilor depuse pentru finanțare în Baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului din fonduri nerambursabile.

FC Universitatea Cluj a fost trecută pe lista asociațiilor sportive care urmează să primească bani de la Primăria Cluj-Napoca în anul 2023. Studenții ar putea încasa 800.000 de euro din partea autorităților locale. VEZI AICI LISTA 

De altfel, Emil Boc a declarat că Universitatea Cluj are nevoie de susținere și este prioritatea sportului clujean, iar suma alocată pentru 2023 va fi mai mare decât cea din 2022.

„Din punct de vedere financiar echipa în continuare poate să știe că are stabilitate. Asta e una dintre cele mai importante componente pentru o echipă, să aibă stabilitate financiara. De partea asta ne ocupăm. 

Împreuna cu Radu Constantea, care face un efort extraordinar să gestioneze clubul, vom avea grija ca Universitatea în continuare să beneficieze de susținerea financiara necesară pentru a-și continua parcursul în liga națională pentru a aduce bucurii suporterilor și Clujului și de a ne mândri de blazonul acesta extraordinar al Universități Cluj. Deci vom avea un budget record”, a declarat Emil Boc, vineri, 17 martie, la un post de radio local.

Și Clubul Sportiv CFR ar putea obține 130.000 de lei pentru derularea proiectului „Promovarea Sportului de Performanță”. 

În total, asociațiile sportive clujene solicită fonduri nerambursabile în valoare de 32,005,555 lei. 

Lista completă a proiectelor depuse pentru finanțare.

Cererile depuse vor fi înaintate Comisiei de analiză și selecție, iar rezultatele vor fi anunțate ulterior. 

„Finanțarea asigurată din bugetul municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al fiecărui proiect”, arată Primăria Cluj-Napoca

În anul 2022, în Consiliul Local a fost aprobată finanțarea a 139 proiecte culturale, valoarea alocărilor fiind de 10.750.000 lei. De asemenea, au fost finanțate 11 proiecte cu caracter social, în valoare totală de 500.000 lei.

La capitolul sport, în anul 2022 au fost finanțate 39 de activități și cluburi sportive, cu fonduri în valoare de peste 10.450.000 lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți bani în 2023 pentru evenimentele sportive, culturale și proiectele sociale. Primăria pune la bătaie peste 6 milioane euro

4,5 mil. euro, bani din bugetul local pentru susținerea ONG-urilor culturale și sportive

Bani pentru sport de la Primăria Cluj-Napoca. Cea mai mare finanțare, primită de „U” Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter