Administrație

Constructorii de pe DX A3-DN1 au început anul în forță! Peste 130 de muncitori și 100 de utilaje, pe șantier - FOTO

Asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL intră în noul an cu un progres de uimitor 11% pe șantierul viitoarei legături a Clujului la Autostrada Transilvania din comuna Tureni.

Constructorii de pe DX A3-DN1 au început anul în forță. FOTO: Facebook/ CNAIR Constructorii de pe DX A3-DN1 au început anul în forță. FOTO: Facebook/ CNAIR

 

 


 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat recent reluarea lucrărilor pe șantierul la drumul de legătură A3 - DN1 (în dreptul localității Tureni).


 

Asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL a mobilizat, la început de an, 130 de muncitori și 100 de utilaje pe șantierul viitorului drum expres ce va lega Clujul de Autostrada Transilvania. 


Potrivit CNAIR, în prezent se lucrează la:

  • Structuri;
  • Drenuri longitudinale (km. 0+800, km. 1+592);
  • Drumuri tehnologice. 

Lucrările sunt realizate de asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL.


Lungimea drumului expres este de 5 kilometri, iar lungimea bretelelor la nodul cu A3, tot de 5 kilometri. Lungimea bretelelor la nodul cu DN1 este de 2,7 kilometri.

Durată contract este de 18 luni, pentru lucrările de execuție, iar valoarea contractului, de 562,6 milioane de lei, fără TVA. Sursă de finanțare o reprezintă fondurile europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).


Stadiul actual al lucrărilor este de 11%.

Drumul, gata anul acesta?

La începutul aanului, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură arătau că există șanse ca drumul expres să fie finalizat anul acesta, însă constructorului îi va fi „foarte greu”. Acest drum ar putea fi gata, totuși, în decembrie „puțin înainte de termen”, dar va avea un „maxi-impact în trafic”:

Șanse 50/50 au și cei de la Dimex să termine la limită, în decembrie, puțin înainte de termen, mini-ciotul de nici 5 km de la Tureni, dar cu maxi-impact în trafic. Pot, însă le va fi foarte greu.”

Sfârșitul lui februarie 2025 este termenul de finalizare, scriptic. Antreprenorii par hotărâți să termine în decembrie 2024. 

Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce rol va juca compania sibiană Con-A în asocierea care construiește DX A3 – Tureni?

Ultimele Stiri
abonare newsletter