Administrație

196 de MILIOANE de călătorii, în 2023, cu mijloacele de transport în comun. Boc: „Avem mai puțină poluare și mai puține mașini în trafic”

În anul 2023, s-au înregistrat 196 de milioane de călătorii cu mijloacele de transport în comun ale CTP, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Vinerea Verde, una dintre politicile care au impulsionat circulația cu autobuzul.

Primarul Emil Boc spune că „Vinerea Verde” a fost un succes în 2023 / Foto 1: captură ecran Reel Facebook - Emil Boc, Foto 2: Compania de Transport Public Cluj-Napoca - Facebook. Primarul Emil Boc spune că „Vinerea Verde” a fost un succes în 2023 / Foto 1: captură ecran Reel Facebook - Emil Boc, Foto 2: Compania de Transport Public Cluj-Napoca - Facebook.

 

 


Comparativ cu anul 2021, când a început campania „Vinerea Verde”, în 2023 au fost cu 40 de milioane mai multe călătorii. 

 


Datele au fost prezentate de primarul Emil Boc, într-un videoclip filmat într-un autobuz CTP și postat pe pagina de Facebook, aici. Videoclipul a fost publicat vineri, 5 ianuarie. 

„Dragi clujeni, este vineri și dacă este vineri, la Cluj avem Vinerea Verde, adică circulăm cu transportul gratuit și în 2024. Vă mulțumesc pentru faptul că folosiți transportul în comun, avem mai puțină poluare și mai puține mașini în trafic. Dacă în 2021 aveam 156.000.000 de călătorii pe an (în total), acum, în 2023, am avut 196.000.000 de călătorii. Asta înseamnă că dumneavoastră folosiți transportul în comun și vă recomand să o faceți și în 2024. Fiecare vineri: Vinerea Verde, transport gratuit la Cluj-Napoca”, a transmis Emil Boc, vineri, dintr-un autobuz CTP, vineri.


Număr de călătorii - total/an - înregistrat de la start-ul programului Vinerea Verde:
2023 - 196 milioane
2022 - 177 milioane
2021 - 156 milioane

Totodată, mijloacele de transport în comun ale CTP Cluj-Napoca au parcurs 18.300.000 km  în 2023 (față de 17.720.000 km în 2022), mai transmite edilul Clujului.


CITEȘTE ȘI:
Vinerea Verde începe și în Florești! Floreștenii vor circula gratuit cu autobuzul
Vinerea Verde, un adevărat „hit” în Florești. CTP, gata să suplimenteze numărul de autobuze

Prin campania „Vinerea Verde”, Primăria le oferă ocazia clujenilor să călătorească cu mijloacele de transport în comun de câte ori vor în fiecare zi de vineri. Proiectul a fost inițiat în speranța reducerii poluării și a aglomerației în trafic.

„Vinerea Verde este implementat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu CTP începând din anul 2021, cu scopul de a încuraja utilizarea transportului public. Ulterior s-au alăturat programului și alte localități din zona metropolitană, anume Florești, Apahida și Baciu. La Cluj-Napoca, mobilitatea sustenabilă este una dintre principalele direcții ale investițiilor în tranziția verde. 50% din flota de transport public a orașului este verde și nepoluantă - autobuze electrice, troleibuze, tramvaie - iar în momentul de față Primăria are semnat un contract pentru furnizarea altor 18 noi autobuze electrice articulate. Urmărim ca întreaga flotă de transport în comun să fie verde și nepoluantă”, mai declară primarul.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Programul Vinerea Verde se extinde în Baciu. Călătorii gratuite cu transportul public în comun, în fiecare zi de vineri

Vinerea Verde începe în Apahida în această săptămână! Gratis pe autobuz vinerea în toate satele din comună

abonare newsletter