Administrație

Vinerea Verde începe în Apahida în această săptămână! Gratis pe autobuz vinerea în toate satele din comună

Campania „Vinerea Verde” începe și în comuna Apahida din luna iulie. Ziua de 7 iulie va fi prima zi de vineri în care locuitorii din toate satele comunei vor putea circula gratuit cu autobuzele CTP.

Linia M43: Dezmir - Str. Aurel Vlaicu / Foto: Compania de Transport Public Cluj-Napoca Linia M43: Dezmir - Str. Aurel Vlaicu / Foto: Compania de Transport Public Cluj-Napoca

 

 


Începând din luna iulie, campania „Vinerea Verde” începe și în toate satele din comuna Apahida în care circulă autobuzele CTP 

 


„«Vinerea Verde» va fi operațională în toate satele comunei Apahida, pe toate traselele deservite de CTP Cluj-Napoca, începând cu 1 iulie 2023. De asemenea, călătorii din Apahida vor putea circula gratuit, tot în zilele de vineri, și în Cluj-Napoca și Florești”, anunța Primăria comunei Apahida la mijlocul lunii iunie. 

„Programul Vinerea Verde, prin care călătorii beneficiază de gratuitate în fiecare zi de vineri pe toate mijloacele de transport, a fost lansat în urmă cu 2 ani de Primăria Cluj-Napoca alături de CTP Cluj-Napoca, sub sloganul «STOP!Azi mașina stă pe loc». Obiectivul acestuia este încurajarea comunității clujene spre utilizarea mijloacelor de transport în comun, ca alternativă de mobilitate. Din luna martie 2023, cu sprijinul Primăriei Florești, programul a fost extins și în comuna Florești. Începând cu luna iulie 2023, Primăria Apahida se alătură programului, astfel deplasarea va fi gratuită pe toate mijloacele de transport public atât dinspre Cluj spre Apahida, cât și dinspre Apahida spre Cluj, în zilele de vineri a fiecărei luni calendaristice”, a transmis și CTP Cluj-Napoca.


Liniile de autobuz CTP pentru Apahida, potrivit site-ului companiei de transport, sunt următoarele: M41 (str. Aurel Vlaicu - Apahida), M41L (str. Aurel Vlaicu - Câmpenești), M42 (str. Aurel Vlaicu - Sânnicoara), M42L (Str. Aurel Vlaicu - Nervia), M43 (str. Aurel Vlaicu - Dezmir), M44 (str. Aurel Vlaicu - Corpadea) și M45 (Str. Aurel Vlaicu - Pata)

Vinerea Verde, un adevărat „hit” în Florești

Implementarea programului „Vinerea Verde” în comuna Florești s-a dovedit o măsură populară și a dat rezultate din start. Încă din prima zi de vineri cu transport gratuit în comun, autobuzele din Florești au fost cu 10% mai pline, iar numărul de autoturisme din trafic a înregistrat o ușoară scădere, spunea primarul comunei, Bogdan Pivariu, la începutul campaniei verzi.


„Colegii care monitorizează au observat, inclusiv la orele dimineții, că timpii sunt îmbunătățiți. De la implementarea programului Vinerea Verde, autobuzele au fost cu circa 10% mai pline vinerea decât în celelalte zile ale săptămânii. Eu am fost personal pe teen și în prima, și în a doua vineri, cu mașina personală, pentru a observa stațiile autobuzelor și traficul în orele dimineții și s-a simțit o îmbunătățire. Este un proiect care ne dorim să continue și convingă cât mai multă lume să folosească mijloace de transport în comun. Vreau să vă spun că cei de la CTP erau pregătiți pentru a aduce mai multe autobuze pe trasee, dacă aglomerația ar fi devenit deranjantă. Nu a fost cazul, au fost destule cele pe care le-au adus, oricum mai multe decât de obicei.

CTP a fost și este pregătit să suplimenteze numărul de autobuze. Monitorizăm în fiecare zi timpii petrecuți în trafic în autobuz, dintr-un capăt în altul, și putem să optimizăm, să strecurăm anumite beneficii pentru cetățeni și să optimizăm. Cred că printr-o colaborare facilă, putem să fim în top în ceea ce privește transportul public în comun. La fel se întâmplă și în Cluj-Napoca, unde se fac analize de asemenea pentru a eficientiza rutele și a nu supraaglomera anumite rute”, a spune edilul atunci.


Programul „Vinerea Verde”, prin care cetățenii pot circula gratis pe mijloacele de transport în comun în zilele de vineri, a debutat pe 3 martie și în comuna Florești. În Cluj-Napoca, această campania a început din iunie 2021.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se demolează stația de autobuz din Piața Mărăști. Va fi amenajată o stație la standarde moderne

Ca pe litoral, pe malul Someșului! Clujenii se vor putea bucura de o plajă amenajată în Grigorescu. Boc: „Vom aduce nisip”

abonare newsletter