Administrație

O nouă prelungire a termenului pentru licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane

Primăria Cluj-Napoca a prelungit din nou termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru al doilea tronson al centurii metropolitane.

O nouă prelungire a termenului pentru licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. FOTO sugestiv: monitorulcj.ro O nouă prelungire a termenului pentru licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. FOTO sugestiv: monitorulcj.ro

 

 


Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor la cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane a fost prelungit din nou, până la data de 7 noiembrie. Termenul inițial era stabilit pentru data de 25 septembrie, fiind prelungit de încă două ori, până la data de 31 octombrie. Este vorba despre contractul de proiectare și execuție  - „Drum TransRegio Feleac TR 35 - Et I Centura Metropol TR 35 și Drumuri de Legătură“ Faza I – Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de legătură, TR35 de la km 14+747 (nod 5 Florești) până la km 24+365 (Nod 10 Calea Turzii) și – TR35 de la km 24+365 (Nod 10 Calea Turzii) până la 38+418 (Nod 18 -VOCE).
 

Primarul Emil Boc afirma miercuri, în cadrul unei emisiuni radio, că, în cazul în care vor fi multe cereri, se va oferi un nou termen, întrucât acest lucru înseamnă că firmele sunt interesate.


„Pentru tronsonul 2, care e de la intrarea în Cluj și se duce până la conectarea cu B-dul Muncii, este în procedură de depunere a ofertelor. Aici ai posibilitatea, dacă sunt cereri multe, să mai oferi un termen. Echipele de proiect întotdeauna analizează dacă sunt justificate sau nu cererile de prelungire pentru depunerea ofertelor. Termenul acum este 31 octombrie, cu posibilitate de prelungire, eu spun maxim o săptămână pentru depunere, până în 7 noiembrie (...) Din moment ce cer prelungire, că ne-au cerut de 3 luni (și tot am prelungit)... din faptul că firmele tot cer, înseamnă că sunt interesate, de aceea am și acceptat prelungirea. Cu alte cuvinte, sunt încrezător că vom avea ofertanți, odată ce și prețul a fost actualizat conform prevederilor legale.

Pe cel de-al doilea lot, cel mai probabil, nu vor începe lucrările de anul viitor, fiindcă mai durează până vor fi finalizate exproprierile: „Nu cred, pentru că trebuie făcută proiectarea, adică trebuie emisă autorizația de construcție și exproprierile făcute. Pentru că proiectarea dacă este făcută, partea de exproprieri nu este făcută. Numai după ce se finalizează licitația se trece la exproprieri. Deci, se va putea lucra pe primul tronson anul viitor, pe tronsonul doi numai după aceea”, a explicat Emil Boc, miercuri, la o emisiune radio. 


Tronsonul 2 al centurii metropolitane are o valoare estimată la 838 milioane euro.

La sfârșitul lunii iunie, administrația locală atribuia licitația pentru primul tronson al proiectului, ofertantului câștigător – firma Viarom Construct (leader).


 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Din 2024 se va lucra la centura metropolitană, dar doar pe primul lot. Emil Boc: „La tronsonul 2 trebuie făcute exproprierile”

Ultimele Stiri
abonare newsletter