Administrație

Emil Boc, discuţii cu primarul din Barcelona, la Forumul Alianţelor Universitare Europene. „Să colaborăm îndeaproape, pentru scopurile noastre comune!”

Europa are nevoie de contribuţia universităţilor pentru rezolvarea problemelor globale şi locale, potrivit mesajului adresat de primarul Clujului, Emil Boc, la Forumul Alianțelor Universitare Europene.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și Jaume Collboni, primarul Barcelonei, la  Forumul Alianțelor Universitare Europene 2023/Foto: Emil Boc Facebook.com Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și Jaume Collboni, primarul Barcelonei, la Forumul Alianțelor Universitare Europene 2023/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor, edilul Clujului Emil Boc a transmis un mesaj în cadrul celui de-al doilea Forum al Alianțelor Universitare Europene, desfășurat în Barcelona, prin care a accentuat rolul fundamental al universităților în rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitățile locale. 

 


„Am susținut o intervenție în cadrul evenimentului internațional de la Barcelona - al doilea Forum al Alianțelor Universitare Europene - în calitate primar al Municipiului Cluj-Napoca și raportor al Comitetului European al Regiunilor (EU CoR) pe tema «Strategiei Uniunii Europene cu privire la Universități»”, a explicat Emil Boc. 

Primarul Emil Boc la  Forumul Alianțelor Universitare Europene 2023/Foto: Emil Boc Facebook.com

„Europa are nevoie mai mult decât niciodată de contribuția Universităților la rezolvarea problemelor globale și locale cu care ne confruntăm.


Universitățile au un rol fundamental în promovarea democrației și a modului de viață european”, a declarat edilul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc.

Potrivit acestuia, colaborarea dintre autoritățile locale, regionale și universități precum și nevoia realizării de parteneriate strategice, rămâne una de actualitate. 


„În calitate de autorități locale și regionale, cunoaștem însemnătatea rolului pe care îl deține universitatea în comunitățile noastre. Mesajul meu este că nu trebuie să fim separați în diversele «turnuri» ale orașului, ci trebuie să colaborăm îndeaproape, pentru scopurile noastre comune!”, a explicat Emil Boc. 

În plus, primarul Emil Boc s-a referit și la importanța colaborării dintre universități, industrie, autorități publice și societatea civilă.


CITEȘTE ȘI: 
Proiectele Clujului în domeniul inovării și educației, modele de bună practică la nivel european

Astfel, Boc a prezentat „modelele de bună practică de la Cluj în materie de colaborare dintre Autoritatea locală şi Universităţi”.

„De asemenea, în cadrul Forumului, am avut plăcerea să discut cu Jaume Collboni, primarul Barcelonei, probleme de viziune strategică cu privire la dezvoltarea urbană”, a mai transmis primarul din Cluj-Napoca.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și Jaume Collboni, primarul Barcelonei, la  Forumul Alianțelor Universitare Europene 2023/Foto: Emil Boc Facebook.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Anul European al Competențelor. Emil Boc: Serviciile digitale, o șansă pentru clujeni de a economisi timp și bani

Modele de bună practică din Cluj-Napoca, prezentate la nivel european

Ultimele Stiri
abonare newsletter