Politică

Modele de bună practică din Cluj-Napoca, prezentate la nivel european

Modele de bună practică în materie de mobilitate sustenabilă, digitalizare și tranziția verde, implementate la Cluj, au fost prezentate în Comitetul European al Regiunilor.

Primarul Emil Boc (foto dreapta) a fost prezent miercuri la evenimentul „Construind sinergii pentru tranziția verde și digitală”. Sursa foto: Facebook/ Emil Boc Primarul Emil Boc (foto dreapta) a fost prezent miercuri la evenimentul „Construind sinergii pentru tranziția verde și digitală”. Sursa foto: Facebook/ Emil Boc

 

 


Primarul Emil Boc a fost prezent miercuri la evenimentul „Construind sinergii pentru tranziția verde și digitală” organizat de Comitetul European al Regiunilor, unde a prezentat câteva modele de bună practică în materie de mobilitate sustenabilă, digitalizare și tranziția verde, ca parte a obiectivelor pentru implementarea misiunii „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

 


„Pentru a reuși cu adevărat o tranziție verde, către surse de energie regenerabilă, eficiență energetică și cât mai puțină poluare este nevoie de colaborarea dintre instituțiile publice locale, regionale naționale și europene și ceilalți actori sociali din comunitate: mediul privat, organizațiile nonguvernamentale, universități dar mai ales cetățeni. Modernizarea flotei de transport public, politicile publice în materie de mobilitate urbană, sprijin pentru clădirile verzi, infrastructură pentru vehicule electrice sunt câteva dintre acțiunile concrete ale orașului nostru pentru a ajunge la tranziție verde. În cadrul Misiunii «100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030» și al Acordului Pentru Orașe Verzi vom implementa și vom învăța de la alte orașe europene bune practici în materie de dimensiune verde, astfel încât calitatea vieții cetățenilor din Cluj-Napoca să se mențină la un nivel ridicat”, a declarat primarul Emil Boc. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

La eveniment au mai participat: 


  • Moderator: Bogdan Chelariu, Vicepreședinte, Asociația Europeană a Agențiilor de Dezvoltare;
  • Kieran McCarthy, Membru al Comitetului European al Regiunilor (membru al Consiliului Local Cork, Irlanda);
  • Tanya Hristova, Membru al Comitetului European al Regiunilor (primar al orașului Gabrovo, Bulgaria);
  • Viorika Dishnica, Agenția de Cercetare și Inovare a Regiunii Emilia-Romagna;
  • János Ádám Karácsony, Membru al Comitetului European al Regiunilor (Membru al Consiliului Județean Pest).

Evenimentul este organizat de către Comisia Europeană și Comitetul European al Regiunilor.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, aplaudat la scenă deschisă după un mesaj politic în deschiderea TIFF. „Cele mai importante puteri europene au fost la Kiev”

abonare newsletter