Administrație

Anul European al Competențelor. Emil Boc: Serviciile digitale, o șansă pentru clujeni de a economisi timp și bani

Anul 2023 este dedicat competențelor, în urma unei inițiative a Uniunii Europene. Clujul susține necesitatea dobândirii și perfecționării competențelor digitale în rândul profesorilor și a persoanelor vârstnice.

Emil Boc, intervenție în cadrul forumului public-privat desfășurat sâmbătă în Cluj-Napoca, pe tema competențelor digitale/Foto: Emil Boc Facebook.com Emil Boc, intervenție în cadrul forumului public-privat desfășurat sâmbătă în Cluj-Napoca, pe tema competențelor digitale/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Anul trecut, mii de profesori din municipiul Cluj-Napoca au beneficiat de vouchere pentru pregătire digitală și au avut posibilitatea de a susține un curs de 120 de ore în acest sens.

 


Anul 2023 este Anul European al Competențelor. 

Anul european al competențelor 2023 este o inițiativă a Uniunii Europene care vizează sensibilizarea cu privire la importanța competențelor și a învățării pe tot parcursul vieții. Evenimentul, care durează un an, este conceput pentru a promova dezvoltarea și dobândirea de competențe, cu accent pe asigurarea faptului că oamenii au competențele potrivite pentru a participa la tranziția digitală, ecologică și socială.


CITEȘTE ȘI: 
Eveniment internațional major în domeniul IT&C, la Cluj, în cadrul UNTOLD: „The Public-Private Sector Forum”

În cadrul forumului dedicat dobândirii competențelor digitale, desfășurat sâmbătă la Cluj-Napoca, edilul Emil Boc a subliniat însemnătatea competențelor în contextul avansului tehnologic, care să le permită românilor să nu își piardă locurile de muncă ori să se recalifice.  

„Oamenii își pierd locurile de muncă din cauza crizelor economice, dar și din cauza progresului tehnologic. Trebuie accelerate procesele de pregătire a competențelor digitale, de calificare și recalificare permanentă. Digitalizarea trebuie să fie inclusivă. Scopul este acela de oferi tuturor clujenilor șansa de a utiliza serviciile digitale pentru a economisi timp și bani”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul intervenției. 


Emil Boc, intervenție în cadrul forumului public-privat desfășurat sâmbătă în Cluj-Napoca, pe tema competențelor digitale/Foto: Emil Boc Facebook.com

Clujul va continua programul Competențelor digitale pentru pensionari, dar și a pregătirii profesorilor pentru învățământul digital.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mii de profesori din Cluj-Napoca vor primi vouchere pentru pregătire digitală de la Primărie

Eveniment internațional major în domeniul IT&C, la Cluj, în cadrul UNTOLD: „The Public-Private Sector Forum”

Peste 4.200 de profesori din Cluj-Napoca vor beneficia de voucherele pentru pregătire digitală

Ultimele Stiri
abonare newsletter