Administrație

Lucrări de modernizare avansate pe DJ 172A. După reabilitare, drumul va asigura o nouă legătură cu Bistrița-Năsăud

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga avansează substanțial prin lucrări de asfaltare.

Lucrări de asfaltare pe DJ 172A, parte a lotului 1 al Drumului Bistriței /Foto: Consiliul Județean Cluj Lucrări de asfaltare pe DJ 172A, parte a lotului 1 al Drumului Bistriței /Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


În august 2023, lucrările de pe primul lot al drumului județean au ajuns la un stadiu de realizare de 65%, iar în prezent au început lucrările de asfaltare. 

 


Drum de legătură cu Bistrița-Năsăud, până la sfârșitul lui 2023

Consiliul Județean a demarat lucrările de asfaltare pe DJ 172A, parte a lotului 1 al Drumului Bistriței. Odată reabilitat și modernizat, acest drum va asigura o nouă legătură cu județul Bistrița-Năsăud.


Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează realizarea Drumului Bistriței – LOT 1 continuă, în această etapă, cu așternerea primului strat de asfalt, respectiv binder. 

Operațiunile se desfășoară pe tronsonul în lungime de aproape 6,5 km cuprins între kilometrul 33+000 și kilometrul 39+452, și au demarat de la limita cu județul Bistrița-Năsăud pe direcția Țaga.


Potrivit administrației județene, drumul va fi accesibil circulației până la sfârșitul acestui an. 

Lucrări de asfaltare pe DJ 172A, parte a lotului 1 al Drumului Bistriței /Foto: Consiliul Județean Cluj

„Odată finalizate lucrările de modernizare și reabilitare a acestui drum județean, cel târziu până la sfârșitul acestui an, vom realiza o nouă legătură cu județul Bistrița- Năsăud. Acest fapt va genera numeroase beneficii, din toate punctele de vedere, în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a acestei întregi părți a județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 


Anterior începerii asfaltării au fost executate lucrări care au vizat sistemul rutier, pe toată lungimea sectorului de drum, prin derularea de operațiuni pregătitoare și premergătoare asfaltării în două straturi, respectiv binder și strat de uzură, informează, luni, Consiliul Județean Cluj. 

De asemenea, au fost finalizate în totalitate lucrările de consolidare a drumului, de realizare a rigolelor carosabile și a canalizației tehnice destinate montării fibrei optice, serviciilor de telefonie, etc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările de modernizare a DJ 172A, parte a Drumului Bistriței – Lot 1, realizate în proporție de peste 65%

Lucrările la DJ 161G, parte a Lotului 1 al Drumului Bistriței, realizate în proporție de peste 65%

Ultimele Stiri
abonare newsletter